Nederlandse start-up komt met oplossing voor trillende armen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Nederlandse start-up komt met oplossing voor trillende armen

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 16 oktober 2020 | Gewijzigd op: 16 december 2020

Het begon allemaal als een afstudeeropdracht aan de TU Delft. Nu ontwikkelt IJsbrand de Lange met zijn bedrijf STIL B.V. een pols-brace die trillingen in de arm onderdrukt. Een mooie uitkomst voor mensen met de ziekte van Parkinson of Essentiële Tremor.  STIL B.V. maakt zijn anti-tremor brace nu samen met internationale partners klaar voor de Europese markt. RVO helpt het bedrijf hierbij.

Hulp van RVO

RVO hielp STIL B.V. op weg met informatie, contacten en met verschillende regelingen en programma’s. Via onze SIB-coachingsvoucher kwam De Lange in contact met een collega-ondernemer uit dezelfde markt. Via die collega kreeg hij waardevol advies over hoe STIL zich het beste internationaal kan positioneren.

Van een RVO-adviseur kreeg hij het advies om via het Enterprise Europe Network (EEN) naar Europese samenwerkingspartners te zoeken. EEN geeft ook informatie over CE-marking en zakendoen in de Europese Unie. De adviseur wees hem ook op de Eurostars-regeling. Een subsidie die bedrijven helpt om de ontwikkeling van medische apparatuur te versnellen.   

Interview met STIL B.V.

Lees het interview met STIL B.V. op de EEN-website, waar IJsbrand de Lange vertelt hoe hij gebruik maakte van de RVO-dienstverlening.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.