Service menu right

Nederlandse start-up wint Horizon2020 EIC-prijs

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 30 juni 2020 | Gewijzigd op: 30 juni 2020

De Nederlandse start-up WordProof wint de wedstrijd ‘Blockchain for Social Good’. De start-up krijgt € 1 miljoen aan prijzengeld. WordProof, opgericht in 2019, liet 175 andere deelnemers uit heel Europa achter zich.

Met deze wedstrijd stimuleert de European Innovation Council (EIC) de inzet van blockchaintechnologie om maatschappelijke problemen op te lossen. WordProof bouwt aan een universeel Timestamp Ecosysteem. "Dit is een wereldwijde standaard waarmee je de betrouwbaarheid van inhoud op het internet controleert. Zo los je het probleem van de vertrouwensvraag van het internet op", vertelt oprichter Sebastiaan van der Lans.

Inhaalslag blockchaintechnologie in Europa

"Het is goed dat Europa blockchain technologie serieus ondersteunt. Nu lopen Azië en Amerika nog voorop en wordt daar een veelvoud geïnvesteerd in nieuwe technologieën. Europa moet dus een inhaalslag maken. Om met WordProof in de Europese voorlinie te staan is fantastisch", aldus Frank van Dalen, investeerder en partner van de start-up. Van der Lans vult aan: "Met de erkenning en de EIC-prijs kunnen we het Timestamp Ecosysteem sneller uitrollen en de standaard voor betrouwbaar internet in Europa bepalen."

Oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen

Deze uitreiking is de 1e in de rij van 6 prijzen. De prijzen zijn gericht op het realiseren van oplossingen voor uitdagende, maatschappelijke problemen. Het prijzengeld varieert per oproep van € 1 miljoen tot € 10 miljoen. Komende oproepen gaan om batterijen voor elektrische voertuigen, kunstmatige fotosynthese, vroegtijdige waarschuwingen voor epidemieën en goedkope raketlanceringen.

Meer weten?