Nieuw octrooirapport geeft goed beeld van innovatie in Nederland | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Nieuw octrooirapport geeft goed beeld van innovatie in Nederland

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 6 mei 2021 | Gewijzigd op: 06 mei 2021

Het rapport 'Octrooien in Nederland' laat zien welke bedrijven de meeste octrooiaanvragen doen en in welke technologieën. Daarnaast bevat het rapport ‘provinciedashboards’ die duidelijk maken hoeveel aanvragen er per provincie worden gedaan en in welke sectoren. Octrooien geven een goed beeld van de innovatieve kracht van een land, branche en/of organisatie in een bepaalde technologie. 

Het rapport geeft beleidsmakers en intermediaire organisaties inzicht in de inventiviteit in de regio. Bedrijven kunnen octrooi-informatie gebruiken om concurrenten, partners en trends in kaart te brengen.

Effecten innovatiebeleid meten

‘Octrooien in Nederland’ is het derde rapport in de reeks onderzoeken van Octrooicentrum Nederland naar de octrooiactiviteit en inventiviteit van Nederlandse bedrijven en organisaties. Octrooien geven een goed beeld van de innovatieve kracht van een land, branche en/of organisatie in een bepaalde technologie. Octrooi-informatie is dan ook bijzonder geschikt om de effecten van innovatiebeleid te meten. 

Octrooi-informatie 2013-2017

Voor het rapport ‘Octrooien in Nederland’ zijn de octrooiaanvragen van Nederlandse aanvragers in de periode 2013-2017 in kaart gebracht. Net als in de eerdere edities kijkt ook dit rapport wat verder terug in de tijd. Octrooien worden - over het algemeen - 18 maanden na aanvraag gepubliceerd waardoor er geen gegevens beschikbaar zijn van de afgelopen 2 jaar.

Meer weten?

Meer weten over de innovatieve kracht van octrooien? Neem contact op met de Publieksvoorlichting van Octrooicentrum Nederland. Bel 088-042 66 60 of mail octrooicentrum@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.