Nieuwe contingenten zuivel uit Noorwegen

Meer artikelen

Nieuwsbericht 18.076 - Van 1 tot en met 8 oktober, uiterlijk om 13:00 uur, kunt u invoercertificaten aanvragen voor 2 nieuwe contingenten voor zuivel uit Noorwegen. U kunt de producten met een 0%-tarief invoeren.

Nieuwe contingenten

Door een wijziging van het handelsakkoord tussen de Europese Unie en Noorwegen kunt u binnenkort invoercertificaten aanvragen voor 2 nieuwe contingenten voor zuivel uit Noorwegen. Binnen de contingenten is het douanetarief op 0% gesteld. De wijziging is goedgekeurd en vooruitlopend op publicatie, informeren wij u alvast over de voorwaarden en mogelijkheden. In de tabel bij Download vindt u de contingenten, de beschikbare hoeveelheid en de GN-codes.

Aanvragen

Van 1 tot en met 8 oktober 2018, uiterlijk om 13:00 uur, kunt u invoercertificaten aanvragen. Deze aanvraagperiode geldt alleen voor de nieuwe contingenten 09.4228 en 09.4229 en niet voor het bestaande contingent 09.4179.

Het is nog niet mogelijk om digitaal aan te vragen. Gebruik voor uw aanvraag het Word-formulier op de pagina Agrarische producten invoeren op mijn.rvo.nl. U vindt het onder Formulieren downloaden. Het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier mailt u naar basisregistratie@rvo.nl.

Binnenkort berichten wij u over de aanvraagperiode voor alle invoercontingenten in de sector zuivel. Hou onze nieuwsberichten in de gaten.

Voorwaarden deelname

Als u wilt inschrijven op de tariefcontingenten voor de invoer van zuivel, dan heeft u erkenning nodig. Heeft u in april al een erkenningsnummer voor de invoer van zuivel ontvangen? Dan mag u een aanvraag voor deze nieuwe contingenten indienen.

Erkenning nieuwe contingenten

Heeft u nog geen erkenningsnummer voor de nieuwe contingenten 09.4228 en 09.4229? Dan kunt u - alleen voor deze nieuwe contingenten - alsnog erkenning aanvragen van 1 tot en met 8 oktober.

Voorwaarden voor de toekenning van de erkenning zijn:

  • uw bedrijf is gevestigd in Nederland
  • uw bedrijf is voor btw-doeleinden in Nederland geregistreerd
  • u dient bewijs in van handel met niet-EU landen. Dit bewijs betreft invoer en/of uitvoer van tenminste 25 ton melk en zuivelproducten in 2017 én in 2018.
LET OP: De erkenning geldt zowel voor de aanvraagperiode in oktober als voor die in november 2018. Heeft u geen erkenning en wilt u pas in november aanvragen? Dan moet u uw erkenningsaanvraag toch tussen 1 en 8 oktober 2018 indienen.
 

Afgifte en geldigheid certificaat

Na de inschrijfperiode meldt RVO.nl de aangevraagde hoeveelheid aan de Europese Commissie. Tussen 23 en 31 oktober publiceert de Europese Commissie de toewijzingen in een database. RVO.nl maakt alleen een nieuwsbericht als er een toewijzingspercentage is, maar niet als alle aanvragen gehonoreerd worden of als er geen aanvragen zijn ingediend. De certificaten zijn geldig vanaf de dag van afgifte tot en met 31 december 2018.

Download:

Service menu right