Nieuwe datum heropening RVV Verduurzaming | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Nieuwe datum heropening RVV Verduurzaming

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 13 januari 2021 | Gewijzigd op: 15 februari 2021

De heropening van de Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming (RVV Verduurzaming) is verplaatst naar 1 juli 2021. Eerder kondigden wij aan dat de heropening op 1 april 2021 zou plaatsvinden, maar de opening is uitgesteld.

Na de heropening wordt met deze regeling de energiezuinigheid niet langer meer op grond van de Energie-Index bepaald, maar op grond van de nieuwe NTA 8800-methode. De Energie-Index verviel eind 2020. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft besloten de heropening naar 1 juli 2021 te verplaatsen. Dit om de druk op de markt voor het afgeven van nieuwe energielabels in de eerste maanden van 2021 te verlichten.

Houdbaarheid opnamedatum energielabel

Door dit uitstel van de heropening is er een uitzondering op de regel over de opnamedatum van het energielabel.

Als u uw project in het eLoket aanmeldt tussen 1 juli 2021 en 1 oktober 2021 mag er een energielabel worden gebruikt met een opnamedatum van na 1 juli 2020 volgens de NTA 8800. De opname mag dan dus 12 maanden oud zijn. Bij meldingen na 1 oktober 2021 mag de opname niet ouder zijn dan 6 maanden. Een basisopname is altijd voldoende.

U mag pas beginnen met verduurzamingswerkzaamheden als bij de betreffende woningen een energielabel op basis van NTA 8800 opgenomen is. Let op: De opname en registratie van het energielabel moeten gereed zijn op het moment dat u de voorgenomen investering aanmeldt via het eLoket.

Voor de EnergiePrestatie-adviseur (EP-adviseur) is het per 1 januari 2021 mogelijk om dit energielabel te registreren in de landelijke database EP-online. Doordat de tijd tussen opname en aanmelding tijdelijk 12 maanden is, kunnen de EnergiePrestatie-adviseurs hun werkzaamheden spreiden.

De RVV Verduurzaming sluit wanneer het beschikbare budget (€ 150 miljoen) voor 2021 is uitgeput. De RVV Verduurzaming is minimaal 3 maanden open en blijft langer open als er nog voldoende budget is.

Webinar RVV Verduurzaming

In het voorjaar 2021 organiseren wij een webinar over de RVV Verduurzaming. Wilt u een uitnodiging hiervoor ontvangen? Mail dan naar rvvverduurzaming@rvo.nl onder vermelding van Webinar RVV Verduurzaming.

Meer weten?

 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.