Service menu right

Nieuwe landbouwattachés helpen bij zakendoen in het buitenland

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 2 maart 2020 | Gewijzigd op: 03 maart 2020

Als uw landbouwbedrijf internationaal actief is, heeft u misschien al eens contact gehad met een landbouwattaché. Deze mensen werken bij de landbouwafdelingen van Nederlandse ambassades in het buitenland en helpen van daaruit ondernemers zoals u. Vanaf de zomer komen er nieuwe gezichten bij in deze functie.

Landbouwraden, landbouwattachés en lokaal aangenomen agro-experts vormen samen de LAN-teams op de Nederlandse ambassades, consulaten en Permanente Vertegenwoordigingen in het buitenland. Ze doen dat voor meer dan 70 landen, in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Deze landbouwattachés kunnen u als ondernemer helpen als u vragen heeft over internationaal ondernemen in de agrarische sector, in alle schakels van de keten. Denk aan:

  • marktinformatie;
  • informatie over lokale wet- en regelgeving;
  • voorlichting over het oplossen van handelsbelemmeringen bij (producten van) dieren en planten;
  • het opstarten van landbouwprojecten en ketenbeheer.

Wilt u weten wat een landbouwattaché precies doet? Lees dan de interviews met de landbouwattachés in Ethiopië en in Rusland.

Nieuwe benoemingen

In maar liefst 9 landen zijn nieuwe landbouwattachés benoemd. Hieronder vindt u de plaatsen waar zij vanaf de zomer voor u aan de slag gaan.

WaarWie
Berlijn, Duitsland
Nairobi, Kenia
Addis Abeba, Ethiopië
Ankara, Turkije
Oeganda/Rwanda
Parijs, Frankrijk
Pretoria, Zuid-Afrika
Yangon, Myanmar
Brussel, België
Dennis Kraaijeveld
Bart Kuiter
Meeuwes Brouwer
Maarten Wegen
Frank Buizer
Martijn Weijtens
Niek Bosmans
Gijs Theunissen
Carla Boonstra (per 1 januari 2021)


Deze personen brengen elk specifieke kennis en ervaring mee. Benieuwd wat zij u kunnen bieden? Op de website Agroberichten Buitenland leest u meer over de achtergronden van de nieuwe landbouwattachés.

Contact

Zoekt u contact met een landbouwattaché? Bezoek de website Agroberichtenbuitenland, kies het land waar u contact zoekt en kies vervolgens 'Over de Landbouwraad' of 'Contact'.