Service menu right

Nieuwe regeling voor tegemoetkoming in vaste lasten aangekondigd

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 20 mei 2020 | Gewijzigd op: 29 mei 2020

Half juni gaat de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) open. Deze geeft een tegemoetkoming in de vaste lasten van een mkb-bedrijf. De regeling is het vervolg op de tegemoetkoming schade COVID-19 (TOGS).

TVL is voor bedrijven met minder dan 250 medewerkers die meer dan 30% van hun omzet hebben verloren door de coronacrisis. Deze bedrijven komen ook in aanmerking voor de TOGS. We verwachten dat ongeveer 200.000 ondernemers de TVL gaan aanvragen.

Geen vast bedrag

Anders dan de TOGS houdt deze regeling rekening met de hoogte van het omzetverlies. Hoe hoger dit verlies, hoe hoger de tegemoetkoming. De tegemoetkoming wordt gebaseerd op het totale omzetverlies en het deel van de vaste lasten dat een bedrijf daarmee betaalt. Op 28 mei is besloten dat een bedrijf via TVL maximaal € 50.000 (netto) kan krijgen voor de periode van 1 juni tot 1 oktober 2020.

Meer informatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) gaat de regeling uitvoeren en is druk met de voorbereidingen. Wilt u op de hoogte gehouden worden over de verdere invulling van TVL? Meldt u dan aan!

Op rijksoverheid.nl leest u wat er tot nu toe bekend is over TVL: