Nieuwe website Green Deal Circular Festivals live | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Nieuwe website Green Deal Circular Festivals live

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 14 januari 2021 | Gewijzigd op: 14 januari 2021

Voor organisatoren van festivals die circulair willen ondernemen, is er nu het nieuwe platform van de Green Deal Circular Festivals beschikbaar. De site biedt onder andere kennis en handvatten op 6 circulaire thema’s: energie, eten en drinken, hernieuwbare hulpbronnen, plastic, transport en water.

Vanwege COVID-19 ligt de festival-industrie al geruime tijd zo goed als stil. Toch wordt er achter de schermen door veel organisatoren hard gewerkt om hun eerstvolgende festival, hopelijk dit jaar, (nog) duurzamer te organiseren. De nieuwe website helpt daarbij. Op de website leren organisatoren van elkaars ervaringen en delen zij hun kennis door eigen best practices op te voeren.

Over de Green Deal Circular Festivals

Green Deal Circular Festivals (GDCF) staat voor een toekomstbestendige en circulaire festivalindustrie. Bij de start eind 2019 hebben maar liefst 16 festivalorganisatoren uit 7 verschillende landen de Green Deal ondertekend. Dit weerspiegelt het internationale karakter van de festivals en de Europese samenwerking op het gebied van circulariteit. Samen werken zij aan het doel: in 2025 met hun festival(s) zoveel mogelijk circulair zijn.

Meer weten?

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.