Service menu right

Nomineer nu uw uitvinder van het jaar!

Meer artikelen
Rik Breur genomineerde EIA 2019
Gepubliceerd op: 6 september 2019 | Gewijzigd op: 09 september 2019

Kent of bent u een uitvinder met een baanbrekende, geoctrooieerde innovatie? Dan is dit uw kans om hem/haar/uzelf te nomineren voor de European Inventor Award 2020!

De 'European Inventor Award' is een prestigieuze prijs voor onderzoekers en uitvinders die technieken ontwikkelden waar - meestal meerdere - octrooien voor zijn aangevraagd. Een internationale jury kent prijzen toe in 5 categorieën. Al een paar jaar op rij scoort Nederland goed met nominaties (en winnaars) voor de jaarlijkse uitvindersprijzen.

Eerdere Nederlandse nominaties

In 2019 waren er 2 Nederlandse nominaties, waarvan de materiaalwetenschapper en uitvinder Rik Breur de prijs voor de categorie mkb heeft gewonnen. Breur (foto boven) bedacht en ontwikkelde een zelfklevend, anti-aangroei-tapijt dat voorkomt dat algen zich op scheepsrompen hechten.

De andere Nederlandse genomineerden waren de ingenieurs Alexander van der Lely en Karel van den Berg met hun melkrobot Astronaut. De Astronaut melkt koeien koe-vriendelijk en efficiënt. Dat levert de koeien minder stress op en de boeren meer melk.

Publieksprijs

Naast de 5 uitvindersprijzen reikt het EOB ook de Publieksprijs uit. In 2018 wonnen de Nederlandse ingenieur Erik Loopstra en de Nederlands-Russische natuurkundige Vadim Banine de Publieksprijs. Ze slaagden erin effectievere microchips te ontwikkelen met behulp van extreem ultraviolet lithografie.

Nomineer een uitvinder

Bent of kent u iemand die ook zo’n fantastische innovatie heeft bedacht (en geoctrooieerd) en een nominatie verdient? Meld hem/haar/uzelf dan snel aan bij het Europees Octrooibureau (EOB). Dit kan tot 30 september 2019.

Bekijk de video over de European Inventor Award.