Nooit eerder zoveel Nederlandse bedrijven naar grootste techbeurs ter wereld | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Nooit eerder zoveel Nederlandse bedrijven naar grootste techbeurs ter wereld

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 19 november 2020 | Gewijzigd op: 20 november 2020

Vanaf 11 januari 2021 nemen maar liefst 80 Nederlandse innovatieve groeibedrijven deel aan de eerste virtuele editie van de Consumer Electronics Show (CES). Daarmee is het de grootste Nederlandse delegatie ooit die de beurs aandoet.

CES heeft zich in de afgelopen 50 jaar ontwikkeld tot de grootste en breedst opgezette technologiebeurs ter wereld. Jaarlijks exposeren er meer dan 4.400 bedrijven. Daaronder bevinden zich fabrikanten, ontwikkelaars en leveranciers van hardware voor consumententechnologie, content en technologie-afleveringssystemen. In 2019 werd de beurs door meer dan 170.000 bezoekers uit 160 landen bezocht.

Virtueel kennismaken met klanten en investeerders

Vanwege het coronavirus vindt CES dit jaar niet plaats in Las Vegas, maar online. Deze editie duurt ook niet zoals gewoonlijk 5 dagen, maar 5 weken. De exposerende bedrijven presenteren zich online aan een wereldwijd netwerk van potentiële klanten en investeerders. Bekijk de beursinformatie op onze website.

Een buitenkans dus voor startende Nederlandse technologiebedrijven om zich te laten zien. 2 voorbeelden van Nederlandse bedrijven die dat van plan zijn:

  • Een bedrijf dat accu's maakt die duurzaam opgewekte energie opleveren op elke gewenste locatie.
  • Een bedrijf dat werkt aan een op neutronen gebaseerde scantechniek, waarmee je binnen een mum van tijd gevaarlijke stoffen opspoort. Bijvoorbeeld in bagage op vliegvelden.

Benieuwd welke start-ups meedoen aan de CES? Bekijk de volledige lijst van Nederlandse deelnemers (pdf).

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) verzorgt de Nederlandse inzending samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het consulaat-generaal in San Francisco en andere publieke en private partners.

De uitdaging van het buitenland

De deelnemende start-ups krijgen professionele begeleiding om hun bedrijf tijdens CES in de kijker te spelen. In follow-ups van deze beurs worden sommige start-ups verbonden aan potentiële klanten en investeerders in de landen waar vraag is naar hun product. Het netwerk van innovatieattachés van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat regelt deze ontmoetingen.

Vorig jaar slaagde het Nederlandse bedrijf Hydraloop er bijvoorbeeld in om volop in de belangstelling te komen. Deze start-up uit Leeuwarden richt zich op hergebruik van douche-, bad- en wasmachinewater. Hydraloop won bij CES 2019 een aantal prijzen, zoals de 'The Best of the Best @CES Award' van het internationale techblog Engadget.

In de 4 voorgaande keren dat Nederland deelnam aan de CES, hebben al ruim 200 Nederlandse bedrijven de beurs bezocht. Voor veel van die bedrijven betekende de CES een doorbraak, waarna ze zijn gegroeid in omzet en personeel.

Meer weten?

Bekijk meer informatie over de Consumer Electronic Show op de website van CES of de informatie over de beurs op onze website.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.