Octrooiblog: 5 gouden tips om je goede voornemens dit jaar wel te laten slagen

Meer artikelen

En? Hoeveel van je goede voornemens heb jíj ooit volgehouden? De mensen achter de octrooiblogs weten hoe lastig het is. Daarom speciaal voor jou de top 5 bijzondere octrooien om je op weg te helpen in het nieuwe jaar.

Op 1: Afvallen!

Je kunt natuurlijk vaker op de weegschaal gaan staan, beter op je calorie-inname letten en meer bewegen. Maar deze eet-simulator pakt het veel slimmer aan. Hij stimuleert je op bepaalde momenten te kauwen, zonder dat je écht iets eet (bekijk het octrooi). De uitvinders verwijzen in hun octrooi naar Pavlov. Je weet wel, van die kwijlende honden.
Octrooitekening Kauwapparaat

Op 2: Stoppen met roken!

Ben je een verstokte roker, maar heb je besloten dat het in 2018 mooi is geweest? Misschien kan dit sigarettenpakje (hieronder links) iets voor je doen (bekijk het octrooi). Het monitort je rookgedrag en laat via een app op je telefoon zien hoe vaak en op welke momenten je rookt. Het pakje heeft ook een automatisch slot waardoor je op bepaalde tijden niet eens bij je sigaretten kunt!
Octrooitekeningen pakje sigaretten en hardloopschoenen

Op 3: Meer sporten!

De hardloophulpjes zijn niet meer aan te slepen. Van de Start 2 Run-podcasts van Evy Gruyaert tot stappentellers, fitbands en smartwatches. Maar wat denk je van dit net gepubliceerde octrooi van een bekend Amerikaans sportartikelenmerk (hierboven rechts)? Zij stopten jouw nieuwe schoenen vol met sensoren! Een smartwatch is zó 2017.

Op 4: Meer tijd doorbrengen met familie!

Elk jaar weer neem je je voor om meer tijd samen met je familie en gezin door te brengen. Dit jaar moet het er echt van komen. En wat is leuker dan samen spelletjes spelen? Er is een techniek bedacht waarbij je een schat moet zoeken (bekijk octrooi US2017340961). Maar dan op de manier zoals Harry Potter dat doet. Met een wel heel speciale interactieve toverstaf die draadloos met dingen in de kamer communiceert en reageert op bepaalde gebaren die je met de toverstaf maakt.Octrooitekening spelletje met toverstaf

Op 5: Ontstressen!

Ja, graag. Maar vaak moet je daarvoor je lichaam in allerlei ingewikkelde bochten wringen. Gelukkig zijn er yogamatten uitgevonden zoals octrooi US2015238803. Deze neemt vocht op en heeft extra anti-slipknobbels. Kom maar op met die downward-facing dog-pose!
Octrooitekening yogamat

We wensen je veel succes!

Meer octrooiblogs lezen? Bekijk het overzicht.

Service menu right