Service menu right

Octrooiblog: 7 grappige uitvindingen voor je huisdier

Meer artikelen
puppy samen met katje
Gepubliceerd op: 4 oktober 2019 | Gewijzigd op: 07 oktober 2019

Op dierendag staan we stil bij dieren om ze eens extra te verwennen. De octrooidatabank Espacenet laat zien dat er het hele jaar uitvinders zijn die aan dieren denken.

Dus bij deze 7 uitvindingen om de band tussen jou en je huisdier te versterken.

1 Paraplu voor hondenweer

Deze uitvinding combineert een uitlaatriem met een paraplu voor je viervoeter. Zo is bij hondenweer een hondenleven toch niet zo slecht! Bekijk octrooi US2004200437.
Octrooitekening hondenparaplu

Octrooitekening hondenparaplu

2 Toilet met aquarium

Deze visliefhebber kwam op het lumineuze idee om een aquarium te integreren met de wateropslagtank van een toilet, zodat je zelfs in het kleinste kamertje nog naar vissen kunt kijken. En dat terwijl je toch met je rug ernaar toe zit… Het is maar goed dat vissen een kort geheugen hebben. Bekijk octrooi US5983411.
Octrooitekening aquariumtoilet
 
Octrooitekening van toilet met ingebouwd aquarium

3 Halsband voor slangen

Heb jij dat ook wel eens dat je jouw slang uit wilt laten, maar moeite hebt om de juiste riem hiervoor te vinden? Zoek niet verder! Misschien is de volgende uitvinding een poepzakje speciaal voor slangen die niet in de goot willen kronkelen? Bekijk octrooi US6490999.
Octrooitekening slangenhalsband

4 Stofzuiger vermomd als hond

Is dit een hond met vreemde ingewanden of een robothond? Nee, het is een stille stofzuiger in de vorm van een hond. De bedoeling is dat je hond minder schrikt als je stofzuigt na zijn knipbeurt. De stofzuigerzak (nr. 22) is weggewerkt in het achterste van de nepviervoeter. Bekijk octrooi US3771192.
Octrooitekening stofzuiger in hond
Octrooitekening van nephond met ingebouwde stofzuiger

5 Luier voor vogels

Poept je kanariepiet de boel onder? Trek hem een luier aan! Verkrijgbaar in allerlei modieuze kleuren en met een tuigje voor bevestiging. Dit is de enige uitvinding in deze reeks waarvan het nut commercieel is aangetoond (voor zover bekend). Vogelluiers zijn namelijk online te bestellen. Bekijk octrooi US5934226.

Octrooitekening vogelluier

Octrooitekening van vogelluier

6 Vest met knaagdieren

Heb je altijd al een knaagdierspeeltuin willen zijn? Met dit vest komt die droom uit. Dankzij de transparante buizen kun je precies zien wat je muis, hamster of ratje uitvreet, voor je gezicht of achter je rug om. Bekijk octrooi US5901666.
Octrooitekening knaagdiervest
Octrooitekening van vest met knaagdierverblief

7 Nieuw type zeehond

Het is niet eerlijk dat jij wel in een koraalrif rond kan snuffelen en jouw hond niet. Daarom krijgt hij zijn eigen duikuitrusting. Sterker nog, dit octrooi is speciaal aangevraagd voor de duikhond ‘Shadow’. Die moet wel een superster zijn om als hond zijn eigen octrooi te krijgen. Bekijk octrooi US6206000.
Octrooitekening hondenduikpak
Octrooitekening van hondenduikpak

Na-apen: mag dat nou wel of niet?

Je mag de uitvinding van iemand anders niet zomaar na-apen als het octrooi nog geldig is. Maar je mag wél je voordeel doen met wat anderen al hebben bedacht. Octrooidatabank Espacenet bevat beestachtig veel octrooipublicaties van over heel de wereld: meer dan 100 miljoen! Wij helpen je graag met zoekadviezen en workshops en ondersteunen je bij je zoektocht naar octrooien.