Octrooiblog: Barbecueën zonder burenruzie: de rookloze barbecue

Meer artikelen
barbecue

Gepubliceerd op: 21 juli 2017 | Gewijzigd op: 21 juli 2017

Leuk, met z'n allen in de tuin om de barbecue. De buren beleven er door de rook meestal minder plezier aan. Maar het kan ook zonder rook. Er is al van alles uitgevonden én op de markt.

Van alle burenruzies gaat 3% over de rook van barbecues. Dat lijkt weinig. Maar het is best veel als je bedenkt dat de gemiddelde Nederlander maar een paar keer per jaar zo'n ding aansteekt.

Met de LotusGrill krijg je geen last met de buren. Een ventilator op batterijen zorgt met een luchtstroom voor volledige verbranding van de houtskool. En zo voor minder rook. Een dicht stuk in het rooster voorkomt dat vet uit de worstjes op het vuur druipt - nog minder rook.

octrooitekening Lotusgrill

Octrooitekening LotusGrill

De fabrikant van de LotusGrill heeft in veel landen octrooi op zijn techniek. Op die manier mag alleen hij hem op de markt brengen. Maar hij is niet de eerste met de rookloze barbecue: al in 1974 hebben een Duitse en een Franse uitvinder octrooi aangevraagd voor barbecues met ventilator. Daarna volgen er vele. Lees ze allemaal nog maar eens door in de vakantie, en laat je erdoor inspireren om een nóg betere uit te vinden.

Zoek je een andere markt, dan zit die misschien in een oplossing voor die andere 97% van de burenruzies: geluidsoverlast.

Volgende week: alles over de Polaroid!

Meer weten?

Laat je inspireren door wat anderen al hebben uitgevonden: in octrooidatabank Espacenet staan meer dan 90 miljoen octrooipublicaties.

Meer octrooiblogs lezen? Bekijk het overzicht.

Service menu right