Service menu right

Octrooiblog: De baard is een octrooi waard

Meer artikelen
Man met baard
Gepubliceerd op: 6 september 2019 | Gewijzigd op: 06 september 2019

Op Moederdag verwen je je moeder. Op Werelddierendag je huisdier. En op Wereldbaarddag verwen je je baard. Of je nu een goatee hebt of fan bent van een chinstrap, wij hebben voor jou 5 (b)aardige innovaties opgesnord.

Octrooitekening goatee sjabloon Voor het onderhouden van een gelijkmatige goatee is het baard-sjabloon van de Amerikaanse uitvinder Scott Bonge een uitkomst. Het sjabloon voorkomt dat je je baard afscheert waar je ‘m eigenlijk wilde laten staan. Dat je er tijdens je scheerbeurt eventjes uitziet als Hannibal Lecter is een kleine prijs voor een scherp geschoren goatee. Bekijk octrooi: US 2009/0173357 A.

Octrooitekening baardmasker Je wilt natuurlijk niet ieder scheerapparaat zomaar loslaten op je baard. Dit gezichtsmasker uit Korea is voorzien van nep-beharing. Je legt het op je gezicht waarna je een scheerapparaat kunt testen. Zo boots je een complete scheerbeurt na terwijl je eigen baard intact blijft. Bekijk octrooi: KR 2009/0120624 A.

 

Octrooitekening baardborstel

Een handige uitvinding voor onderweg: de één-vinger-baard-en-snor-borstel. Het borsteltje schuif je over je vinger waarna je snel en discreet het nodige onderhoud kunt plegen aan je gezichtsbeharing. Bekijk octrooi: US 2019/0142149 A.

Octrooitekening baardslaapzak Heb jij er ook altijd zo’n last van dat je slaapzak vies wordt door je baard? Deze Japanse uitvinding voorkomt dat. De nekbedekking klem je op de gezichtsopening van je slaapzak zodat je gezicht en de daarop aanwezige beharing de slaapzak niet meer raken. Bekijk octrooi: JP 2006-314724 A.

 

 

 

Octrooitekening baardcapuchon Baarden en gasmaskers zijn een lastige combinatie. Harjit Sajjan - minister van defensie van Canada, oud-bevelvoerder van een regiment van het Canadese leger in Afghanistan én sikh - vond er wat op. Hij ontwikkelde een synthetische, flexibele capuchon die je over je hoofd trekt vóór je je gasmasker opzet. Je baard past in de capuchon die als een tweede huid het onderste deel van je nek omsluit. Om het hoofd letterlijk koel te houden, is de capuchon ook nog eens uitgerust met een compartiment voor ijsgel. Bekijk octrooi: CA2189378.

Ook iets uitgevonden?

Heb jij iets uitgevonden en wil je zeker weten dat je niets over het hoofd ziet? Neem eens een kijkje in octrooidatabank Espacenet. Of volg een octrooiworkshop van Octrooicentrum Nederland.