Octrooiblog: loopplank voor surfers

Meer artikelen
Octrooiblog surferponton

Gepubliceerd op: 12 juli 2018 | Gewijzigd op: 12 juli 2018

Het lijkt even simpel als briljant: een drijvende steiger in de branding. Zo wandel je met je surfboard gewoon naar een mooie golf. Klaar om erop te springen. De toekomst van het golfsurfen?

Surftijdschrift Stab bedacht het als stunt. De Canadese steigerfabrikant Candock deed mee. Normaal maakt dat bedrijf drijvende steigers voor jachthavens. Nu bouwden ze er een van 30 meter lang, voor de kust van Bali.

Halverwege juli 2017 accepteerde een stel topsurfers de uitnodiging om het looppad uit te proberen. In het filmpje ‘The Dock’ zie je hoe dat uitpakte. “Even gevaarlijk als opwindend”, zeiden ze achteraf. De drijvende steigerdelen bewegen woest op de huizenhoge golven en je raakt zomaar vast in de verankeringskabels.

Voor Candock levert de stunt mooie publiciteit op en misschien een nieuwe markt. Wie weet ziet een ander bedrijf iets in de ‘surfloper’. Met een licentie op het octrooi op de drijvende steiger kan Candock aan z’n kennis verdienen.

octrooitekening surfponton

Hoe de steiger onder water precies verankerd is, komen we trouwens niet te weten. Totdat Candock ook daarop octrooi aanvraagt. Maar misschien blijft het wel een bedrijfsgeheim.

Meer weten?
Ook op zoek naar een nieuwe markt? In de Databank Octrooilicenties vind je partners die technieken in huis hebben waar jij naar op zoek bent. Of partners die jóuw techniek juist goed kunnen gebruiken.

Meer octrooiblogs lezen? Bekijk het overzicht.

 

Service menu right