Octrooiblog: octrooigadgets voor maximaal vakantieplezier

Meer artikelen
Octrooiblog_zwemgadgets

Gepubliceerd op: 7 juli 2017 | Gewijzigd op: 7 juli 2017

Zorgeloos dobberen en duiken deze zomer? Vergeet dan niet een paar handige zomergadgets. Leuk om te hebben. Of om te bespreken tijdens de afwas op de camping in Frankrijk.

De Sweakers® van Ocky’s bijvoorbeeld. Daarmee voorkom je glij- en slippartijen rond het zwembad. Ze zijn gemaakt van een speciaal antislip en antibacterieel garen. Een goed idee blijkbaar, want uitvinder Jermaine Moerli haalde met crowdfunding binnen 2 weken € 100.000 op om zijn ‘swimming sneakers’ te gaan produceren.

Octrooitekening Sweakers

Misschien vind jij tijdens je vakantie zelf wel een speciale waterschoen uit! Kijk dan wel even in octrooidatabank Espacenet (classificatiecode A43B5/08). Daar staan er al zo’n 1000. Wat denk je van de zeeschoen met ingebouwde flipper? Of het voetcondoom? Of de anti-kwalschoen?

Met de Tribord EasyBreath Duikbril (octrooi WO2015170013A1) lijk je een beetje op een Teletubbie. Maar handig is het wél. Het is een combinatie van duikbril en snorkel die je hele gezicht bedekt. Doordat de snorkel aan de bovenkant zit, heb je beter zicht. En de luchtstroom loopt zo dat hij van binnen niet beslaat. Helemaal handig is dat je door je mond én je neus adem kunt halen. Een niet te grote snor past er helemaal onder. Maar een baard niet. Dus afscheren. Of aan land blijven.

Octrooitekening Tribord EasyBreath

Blijf ik nou in mijn hangmat liggen of neem ik een verfrissende duik? Echt een vakantiedilemma! Maar met de waterhangmat is dit gelukkig verleden tijd. Door het ligvlak met waterdoorlatende bodem dobber je lekker in het water. In 1969 zag uitvinder Robert M. Channon hier al de voordelen van in (linksboven in afbeelding). Bekijk zijn octrooi. Met de uitvinding van Cheng-Chung Wang uit 1991 zit je iets meer rechtop (linksonder). De Franse uitvinder Maryse Rossi-Dutheil zag in 1992 meer in een liggend model (rechts).

Octrooitekeningen waterhangmat

Of je nou onder, op of aan het water zit: fijne vakantie!

Meer weten?

Leren hoe u handig zoekt in octrooidatabank Espacenet? Lees het op onze informatiepagina Zoeken in octrooien. Of bekijk de Octrooi-informatietour.

Meer octrooiblogs lezen? Bekijk het overzicht.

Service menu right