Op de wachtlijst STEP? RVV Verduurzaming iets voor u?

Meer artikelen
Jaren 70 woningen

Gepubliceerd op: 18 oktober 2018 | Gewijzigd op: 18 oktober 2018

Een aanvraag op de STEP wachtlijst? Of bezig met de voorbereidingen om huurwoningen te verduurzamen? Verhuurders met meer dan 50 woningen kunnen een afweging maken om begin  2019 een project aan te melden voor de Regeling vermindering verhuurderheffing verduurzaming (RVV Verduurzaming).

Met deze regeling krijgt men geen subsidie maar fiscaal voordeel. Verhuurders zullen dan voorgenomen investering kunnen aanmelden bij RVO.nl

STEP-wachtlijst

In juni en juli 2018 ontving RVO.nl veel aanvragen voor STEP. Dat betekent dat het volledige budget naar verwachting verleend wordt. In totaal is € 395 miljoen aan subsidie beschikbaar en is er voor € 535 miljoen aangevraagd. Een aanvraag indienen heeft daarom geen zin meer.

Op dit moment is RVO.nl bezig met de eerste aanvragen met ontvangstdatum 6 juni van de STEP-wachtlijst. Op de wachtlijst tot en met 28 september staan nu nog 935 aanvragen. Het betreft 38.600 woningen met een totaal aangevraagd bedrag van € 143.757.000,-.

Wanneer krijg ik fiscaal voordeel?

Verhuurders komen in aanmerking voor de RVV Verduurzaming wanneer zij onder meer als corporatie of verhuurder in bezit zijn dan meer dan 50 sociale huurwoningen. Ook moeten zij de investering doen na 1 januari 2019.

De nieuwe heffingsvermindering voor verduurzaming is onderdeel van de maatregelen uit het Belastingplan 2019. Dit betekent dat het wetsvoorstel is ingediend bij de Tweede Kamer op Prinsjesdag 2018.

U leest meer over deze regeling op Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming

Service menu right