Opening (digitale) inschrijving pluimveesector

Meer artikelen
Afrikaanse Kippen

Gepubliceerd op: 29 mei 2018 | Gewijzigd op: 29 mei 2018

Nieuwsbericht 18.038 - Van 1 tot en met 7 juni 2018, uiterlijk om 13.00 uur, opent de inschrijving voor enkele invoerregelingen in de pluimveesector. Naast invoercertificaten kunt u nu ook importrechten digitaal aanvragen.

Voor welke regelingen kunt u digitaal aanvragen?

Digitaal aanvragen kan voor de volgende regelingen:

  • 1385/2007: Pluimveevlees Oliezaden
  • 533/2007:  Pluimveevlees GATT
  • 2015/2078: Pluimveevlees uit Oekraïne (in eerste instantie importrechten aanvragen, na toewijzing invoercertificaten)
Wilt u voor een andere invoerregeling in de pluimvee- of eiersector aanvragen? Kijk voor de voorwaarden op de informatiepagina Invoer pluimvee- en eiersector of neem contact op met het Team in-en uitvoer:E-mail: teaminenuitvoer@rvo.nl

Praktijkervaringen met digitaal indienen

"Digitaliseren is vooruitgang, hiermee is een grote stap gezet", zegt Jochem Versloot van Jan Zandbergen World Wide Quality in Meat. "Het werkt snel en eenvoudig, in het begin een kleine storing in de terugkoppeling van de aanvragen maar dat is intussen verholpen". "Het scheelt zoveel tijd in de voorbereiding, aanvragen zijn nu met een druk op de knop gebeurd".

Ook Jack de Kinkelder van Teeuwissen Food Group is enthousiast: "in maart zaten er nog wat kinderziektes in, maar in april is alles al perfect verlopen", "het systeem is erg snel en handig, het is echt een tijdwinst", "bovendien heeft het systeem een aantal controlemogelijkheden waardoor je geen fouten kunt maken".

Bijkomend voordeel is de zekerheid dat wij uw aanvraag (tijdig) hebben ontvangen. Stap ook over op digitaal aanvragen. Ervaar het gemak en profiteer van de tijdwinst!

Wilt u ook profiteren van de voordelen van digitaal aanvragen? Bekijk de voorwaarden op Digitaal aanvragen en regel het nog voor deze aanvraagperiode.

Beschikbare hoeveelheden en zekerheidstelling

In de tabel in de download vindt u de beschikbare hoeveelheden en de hoogte van de te stellen zekerheid. Tegelijk met uw aanvraag moet u een zekerheid stellen. Meer informatie daarover vindt u op de pagina Zekerheid.

Bewijs

Voor regelingen die in de tabel met een * zijn gemerkt, opent een nieuw contingentjaar waarvoor u mogelijk bewijs moet indienen. Wacht niet tot de laatste dag van de inschrijfperiode, maar stuur uw specificaties en bewijs ruim van tevoren op zodat wij uw aanvragen tijdig kunnen verwerken. Exporten die door de douane buitenwerking zijn gesteld (BWP) gelden niet als referentie. Voor de regeling pluimveevlees uit Oekraïne kunt u alleen referentie aantonen met producten van de GS- en/of GN-codes: 0207, 0210 99 39, 1602 31, 1602 32 en 1602 39 21.

Toewijzing

De toewijzingen worden tussen de 7e en de 11e werkdag na de meldingsdatum gepubliceerd op de website van de EC.

Sancties

Door het verstrekken van onjuiste gegevens of bewijsmateriaal kunt u voor meerdere contingentjaren worden uitgesloten van deelname. Lees hierover meer op de pagina Sancties.

Invoer van producten uit Brazilië

Met ingang van 14 mei 2018 is invoer van vlees en vleesproducten van bepaalde Braziliaanse bedrijven in de Europese Unie verboden, omdat hun producten een risico kunnen vormen voor de volksgezondheid. De EC heeft de namen van deze bedrijven gepubliceerd. U vindt ze in de bijlage bij Verordening (EU) 2018/700.

Meer informatie

Op de pagina Invoer pluimvee- en eiersector vindt u meer informatie over de geldigheid van importrechten en invoercertificaten.

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact op met RVO.nl.

  • Bij vragen over de regeling: 088 042 6850
  • Bij vragen over uw aanvraag: 088 042 6759 of 088 042 4638
  • Bij vragen over eHerkenning: 088 042 4242
  • Bij vragen over de bankgarantie: 088 042 5831 of 088 042 6740

Met deze regeling geeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit invulling aan de handelsafspraken tussen de Europese Unie en niet-EU-landen.

Download:

Service menu right