Opening diverse invoertariefcontingenten in de zuivelsector november 2018

Meer artikelen
kaas

Nieuwsbericht 18.095 - Van 20 tot en met 30 november 2018, uiterlijk om 13:00 uur, kunt u voor diverse invoerregelingen in de zuivelsector invoercertificaten aanvragen. Het betreft de deelperiode van 1 januari tot en met 30 juni 2019.

Voorwaarden voor deelname

U kunt alleen invoercertificaten voor dit contingentjaar aanvragen als uw bedrijf door RVO.nl erkend is om deel te nemen aan de invoerregelingen in de zuivelsector. Is uw bedrijf erkend, dan heeft u hiervan een bevestiging ontvangen. Voor deelname aan de tariefcontingenten voor boter van oorsprong uit Nieuw-Zeeland moet u ook aanvullend bewijs leveren. Op de informatiepagina Regeling invoer zuivel leest u welk bewijs dat is.

Beschikbare hoeveelheden, landen en producten

In de tabel onder Download vindt u een overzicht van de landen, de nummers van de contingenten, de beschikbare hoeveelheden en de productomschrijvingen met GN-codes.

Aanvragen

Certificaten voor zuivelproducten kunt u nog niet digitaal aanvragen. U dient uw aanvraag in via mijn.rvo.nl, met het Aanvraagformulier (Word) onder Formulieren downloaden. Vergeet niet in vak 20 het verordeningsnummer te vermelden (Verordening (EG) nr. 2535/2001).

Te stellen zekerheid

Tegelijk met uw certificaataanvraag stelt u een zekerheid van € 35 per 100 kg. Als u een bankgarantie stelt, gebruikt u het model op de formulierenpagina. Lees meer over het stellen van uw zekerheid

Sancties bij onjuiste gegevens of bewijsmateriaal

Door het verstrekken van onjuiste gegevens of bewijsmateriaal kunt u voor meerdere contingentjaren worden uitgesloten van deelname. Meer informatie vindt u op de informatiepagina Sancties.

Geldigheid van het invoercertificaat

De invoercertificaten zijn geldig vanaf 1 januari tot en met 30 juni 2019.

Toewijzing

De toewijzingen worden tussen 17 en 21 december 2018 gepubliceerd op de openbare website van de Europese Unie. Selecteer eerst de taal, dan het jaartal, vervolgens de sector en ten slotte het gewenste volgnummer van het contingent.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op onze informatiepagina Regeling invoer zuivel.

Heeft u nog vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op:

  • Bij vragen over de regeling: 088 042 6850
  • Bij vragen over uw aanvraag: 088 042 6777
  • Bij vragen over uw zekerheid: 088 042 5831 of 088 042 4468

Faxnummer en e-mailadres

Voor uw aanvragen en bewijs maakt u gebruik van het onderstaande e-mailadres of faxnummer:

E-mail: basisregistratie@rvo.nl
Faxnummer: 088 042 1202

Verzending via e-mail en bijlagen in pdf hebben de voorkeur. Een pdf-bestand verkleint de kans dat de e-mail niet aankomt door antispam- of viruscontroles. Het e-mailbericht mag niet groter zijn dan 5MB. Grotere bestanden moet u via de fax versturen.

Download:

Service menu right