Opening inschrijving rundvlees maart 2019

Meer artikelen
Argentijnse koeien

Gepubliceerd op: 21 februari 2019 | Gewijzigd op: 21 februari 2019

Nieuwsbericht 19.015 - In maart kunt u importrechten en/of invoercertificaten aanvragen voor diverse regelingen in de rundersector. Met een invoercertificaat kunt u rundvlees invoeren met een verlaagd of 0%-tarief.

Beschikbare hoeveelheden en zekerheidstelling

In de tabel onder Download staan de regelingen waarvoor u in maart kunt aanvragen. Hierbij vindt u informatie over de beschikbare hoeveelheden, de te stellen zekerheid en de geldigheidsduur van het importrecht en het invoercertificaat. De zekerheid stelt u tegelijkertijd met uw aanvraag. Meer informatie daarover vindt u op de pagina Zekerheid.

Digitaal aanvragen

U kunt uw aanvraag voor Hilton beef uit de Verenigde Staten en Canada indienen van 1 tot en met 5 maart. Voor de overige regelingen kunt u indienen van 1 tot en met 7 maart. Voor alle regelingen geldt dat de aanvraag uiterlijk op de laatste dag om 13:00 uur bij ons moet zijn ontvangen.

Dien uw aanvraag digitaal in via mijn.rvo.nl. Het aanvraagformulier vindt u op de pagina Runderen en rundvlees invoeren, onder Direct regelen. Vraagt u aan voor een regeling waarbij u een echtheidscertificaat nodig heeft? Dan kunnen wij uw aanvraag pas in behandeling nemen na ontvangst van een origineel echtheidscertificaat en een kopie conform.

Voor uw digitale aanvraag heeft u nodig:

  • eHerkenning niveau 2+
  • TAN-codes
  • Machtigingen voor collectieve aanvragen
  • Het nieuwe 9-cijferige relatienummer

Toewijzing

De Europese Commissie publiceert de toewijzing van de aanvragen in een openbare database. Voor Hilton beef uit de Verenigde Staten en Canada zal de toewijzing rond 17 maart gepubliceerd worden. Voor de overige regelingen is dat rond 23 maart. Zijn er voor een regeling geen aanvragen ingediend of zijn alle aanvragen 100% toegewezen, dan publiceert RVO.nl geen toewijzingen.

Meer informatie

Lees meer over de invoerregelingen op de informatiepagina Rundersector.

Heeft u vragen over de invoerregeling of over digitaal aanvragen? Neem dan telefonisch contact op met RVO.nl:

  • bij vragen over de regeling: 088 042 6850
  • bij vragen over uw aanvraag: 088 042 6732
  • bij vragen over uw zekerheid: 088 042 5831 of 088 042 4468

Brexit

Vanaf 29 maart 2019 zal het Verenigd Koninkrijk (VK) geen deel meer uitmaken van de Europese Unie (EU). Het VK wordt vanaf dat moment beschouwd als een derde land. Dit kan eventueel gevolgen voor u hebben. Lees meer hierover op de pagina Brexitloket en de links naar de websites van de Douane en de Europese Commissie.

Download:

Service menu right