Service menu right

Opening inschrijving rundvlees maart 2020

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 25 februari 2020 | Gewijzigd op: 25 februari 2020

Nieuwsbericht 20.012 – In maart kunt u importrechten en/of invoercertificaten aanvragen voor diverse regelingen in de rundersector. Met een invoercertificaat kunt u rundvlees invoeren met een verlaagd of 0%-tarief.

Beschikbare hoeveelheden en zekerheidstelling

In de tabel onder 'Download' staan de regelingen waarvoor u in maart kunt aanvragen. Hierbij vindt u informatie over de beschikbare hoeveelheden, de te stellen zekerheid en de geldigheidsduur van het importrecht en het invoercertificaat. De zekerheid stelt u tegelijkertijd met uw aanvraag. Meer informatie daarover vindt u op de pagina Zekerheid.

Aanvraag indienen

U kunt uw aanvraag voor Hilton beef uit de Verenigde Staten en Canada van 2 tot en met 5 maart indienen via de pagina Runderen en rundvlees invoeren op mijn.rvo. Voor de overige regelingen kunt u indienen van 2 tot en met 6 maart. Voor alle regelingen geldt dat de aanvraag uiterlijk op de laatste dag om 13:00 uur bij ons moet zijn ontvangen.

Vraagt u aan voor een regeling waarbij u een echtheidscertificaat nodig heeft? Dan kunnen wij uw aanvraag pas in behandeling nemen na ontvangst van een origineel echtheidscertificaat en een kopie conform.

Voor uw digitale aanvraag heeft u nodig:

  • eHerkenning niveau 2+
  • TAN-codes
  • Machtigingen voor collectieve aanvragen
  • Het nieuwe 9-cijferige relatienummer

Toewijzing

De Europese Commissie publiceert de toewijzing van de aanvragen in een openbare database (pdf). Voor Hilton beef uit de Verenigde Staten en Canada zal de toewijzing rond 17 maart gepubliceerd worden. Voor de overige regelingen is dat rond 23 maart. Zijn er voor een regeling geen aanvragen ingediend of zijn alle aanvragen 100% toegewezen, dan publiceren wij geen toewijzingen.

Meer weten?

Lees meer over de regelingen en de toewijzing op de informatiepagina Invoer rundvlees.

Download: