Service menu right

Overbruggingskrediet (BL-C) voor coronacrisis uitgebreid

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 10 april 2020 | Gewijzigd op: 15 april 2020

De borgstelling voor een overbruggingskrediet (BL-C) is uitgebreid. Als u een visserij- of aquacultuurbedrijf heeft kunt u nu ook aanvragen. Naast deze uitbreiding is nu ook de provisie lager.

Heeft u een gezond bedrijf in (één van) deze sectoren? Dan kunt u zo sneller een overbruggingskrediet krijgen bij uw bank. De overheid staat hiervoor borg. Bedrijven die geraakt zijn door de coronacrisis kunnen zo gefinancierd blijven.

BL-C ook voor visserij- en aquacultuurbedrijven

Eerst konden alleen land- en tuinbouwbedrijven het BL-C aanvragen. Visserij- en aquacultuurbedrijven mogen nu ook met terugwerkende kracht vanaf 18 maart hiervan gebruik maken. Niet alleen productiebedrijven in de visserij- en aquacultuursector komen in aanmerking, maar ook bedrijven die vis- en aquacultuurproducten verwerken en afzetten.

Provisie is lager

De provisie die u betaalt voor het BL-C is gehalveerd. Bent u starter of overnemer? Dan betaalt u geen 1% provisie, maar 0,5%. Andere bedrijven betalen geen 3% provisie, maar 1,5%.

Meer weten?

Het BL-C is onderdeel van het Borgstellingskrediet van de Landbouw (BL). Lees alle voorwaarden van het BL-C en hoe u dit aanvraagt op de pagina Borgstellingkrediet Landbouw verruimd in verband met corona.