Service menu right

Partners Nederlands Paviljoen EXPO 2020 bekend

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 12 februari 2020 | Gewijzigd op: 12 februari 2020

Het Nederlandse paviljoen tijdens de Dubai EXPO 2020 heeft weer iets meer vorm gekregen. Vorige week werden 2 contracten getekend voor het facilitaire management en de 'hospitality' in het Nederlandse paviljoen. RVO is opdrachtgever van dit paviljoen.

De EXPO 2020 wordt gehouden van 10 oktober 2020 tot 10 april 2021 in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. Het Nederlandse paviljoen wordt een eigen biotoop met een circulair klimaatsysteem. Bekijk de videoboodschap van minister Kaag.

Beveiliging, schoonmaak en onderhoud

Het bedrijf Transguard Group regelt tijdens de EXPO 2020 het facilitair management van het Nederlandse paviljoen. Het gaat dan om onder andere:

  • de beveiliging, de schoonmaak en het afvalmanagement; en
  • het onderhoud van de tuin én de oesterzwammen die in het paviljoen worden gekweekt.

De CEO van Transguard Group zegt dat de kracht van het bedrijf ligt in het aanbieden van volledig geïntegreerde oplossingen. "Daarmee zijn we toegewijd aan de groei van de VAE en het succes van onze Dubai Expo 2020 partners."

De hospitality in het Nederlandse paviljoen

Een consortium van 3 bedrijven is tijdens de EXPO 2020 verantwoordelijk voor de gastvrijheid in het Nederlandse paviljoen. Deze 3 bedrijven voeren straks uiteenlopende taken uit:

  • GL Events verzorgt voor het paviljoen onder meer de werving en aansturing van gastvrouwen en –heren.
  • Van der Linde Catering + Evenementen regelt straks de catering voor het publieksrestaurant en een business lounge. Daarbij staat duurzaamheid voorop.
  • Meetinglinq wordt verantwoordelijk voor de paviljoenwinkel. Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van duurzame artikelen, zoals gerecycled of biologisch afbreekbaar materiaal.

Mkb’ers belangrijk voor het paviljoen

Mkb-bedrijven hebben een belangrijke rol bij de EXPO 2020. Mkb’s waren al vertegenwoordigd in het consortium dat verantwoordelijk is voor het ontwerp en de bouw van het paviljoen. Nu zijn ze dus ook betrokken bij het consortium dat de ‘hospitality’ gaat verzorgen.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over de Nederlandse inbreng op de wereldtentoonstelling op Rijksoverheid.nl en Dutchdubai.

De Engelstalige brochure Dubai World Expo 2020 (pdf) geeft meer informatie over de expo zelf.

Abonneer u op de nieuwsbrief van RVO om niets meer te missen over de EXPO 2020.