Service menu right

Patente podcasts van Octrooicentrum Nederland

Meer artikelen
 Podcast OCNL nieuwsbericht header
Gepubliceerd op: 24 januari 2020 | Gewijzigd op: 27 januari 2020

Octrooicentrum Nederland start in 2020 met 3 podcastafleveringen. In de eerste aflevering staan de verhalen van 2 jonge ondernemers centraal. Beiden ontwikkelen duurzame producten van de wortels van paddenstoelen.

Deze podcast is voor het eerst te beluisteren vanaf 3 februari, in de week van de circulaire economie.

Terugdringen CO2-uitstoot

In de audioreportage komen de ondernemers Aniela Hoitink en Jan Berbee aan het woord. Zij vertellen over hun drijfveren om te werken met mycelium, het wortelstelsel van paddenstoelen. Hoitink ontwikkelt gepersonaliseerde kleding en Berbee produceert verpakkingsmaterialen en innovatieve gebruiksvoorwerpen. Beide ondernemers voelen zich verantwoordelijk voor het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Trends en ontwikkelingen in octrooien

De tweede podcast maakt duidelijk dat de octrooidatabank (110 miljoen documenten) voor iedere ondernemer een bron van inspiratie kan zijn. Tijdens een studiogesprek vertellen deskundigen dat uit octrooiaanvragen marktontwikkelingen en technologische trends zijn te herleiden.

Het derde audioverhaal laat horen hoe gepassioneerd 5 jonge ondernemers bezig zijn om van hun uitvindingen een succes te maken.

Nieuwe communicatievorm over IE

Uit onderzoek blijkt dat de belangstelling voor podcasts snel groeit en vooral populair is onder luisteraars in de leeftijdsgroep van 28 tot 44 jaar. Octrooicentrum Nederland wil deze doelgroep met nieuwe communicatievormen informeren over de noodzaak om intellectueel eigendom (IE) goed te beschermen.

De podcast van Octrooicentrum Nederland is vanaf 3 februari 2020 te vinden via de gebruikelijke podcastapps:

Abonneert u zich alvast en luister 3 februari naar de eerste podcast!