Service menu right

PIB krijgt erkenning van World Trade Promotion Organization

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 15 oktober 2020 | Gewijzigd op: 20 oktober 2020

Op 14 oktober was de prijsuitreiking van de WTPO Awards 2020. Het programma Partners for International Business (PIB) van RVO was een van de 7 genomineerden wereldwijd in de categorie 'Best use of partnerships'. Deze prijs erkent het succesvolle gebruik van gezamenlijke partnerschappen en netwerken, om de exportontwikkeling en -impact te bevorderen.

Het International Trade Centre (ITC) is de organisator van deze prijs. Het ITC is het gezamenlijke agentschap van de Wereldhandelsorganisatie en de Verenigde Naties. De missie van ITC is om inclusieve en duurzame economische ontwikkeling te bevorderen. En om bij te dragen aan het bereiken van de Global Goals for Sustainable Development van de Verenigde Naties.

PIB-video voor de nominatie

PIB won de prijs niet en feliciteert Business Sweden. Annette Wijering, Afdelingsmanager Internationaal Ondernemen van RVO, reageert op de uitslag: "Een wereldwijde nominatie met onze Nederlandse partnership aanpak via PIB is al een verdienste op zich. Het gaf ons de mogelijkheid te laten zien hoe wij – als Nederland – publiek en privaat bouwen aan open inclusieve en duurzame partnerships. Tegelijkertijd leren we op deze wijze van elkaar; door best practices te delen ten dienste van een optimale ondersteuning van ieders mkb."

Bekijk de video die RVO inzond voor de nominatie.

Meer weten over PIB

PIB helpt Nederlandse bedrijven bij het realiseren van hun wereldwijde ambities, en streeft naar meer duurzame handelsbevordering. Met PIB sluit u zich aan bij de overheid, andere bedrijven en kennisinstellingen en kiest u voor een strategische meerjarige samenwerking.

Lees meer over PIB