PIB-programma B-WIN Iran van start

Meer artikelen
Ondertekenaars PIB-programma B-WIN Iran

Bij het bedrijf GENAP in 's Heerenberg is op donderdag 28 september 2017 het Partners for International Business (PIB) programma B-WIN Iran getekend. 7 Nederlandse bedrijven uit de afval- en afvalwater sector gaan de komende 2 jaar samen met de Nederlandse overheid de Iraanse markt bewerken.

Deelnemende bedrijven

Behalve GENAP zijn dat Adverio Waste Systems, DORSET Green Machines, Nijhuis Water Technology, Senro, SPS Sustainable Planet Solutions en Virol/WPT. Ook de Vereniging voor Milieu- en Watertechnologie Bedrijven ENVAQUA is hierbij aangehaakt.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Het doel van deze PIB is het versterken van de Nederlandse concurrentiepositie in Iran in de afval- en afvalwater sector. Afval en afvalwater worden in Iran op een inefficiënte en milieubelastende wijze ingezameld en verwerkt. De Iraanse overheid is enthousiast over de Nederlandse kennis en technologie op dit gebied.

Partners for International Business

Met Partners for International Business (PIB) wil de Nederlandse overheid een partnerschap sluiten met het bedrijfsleven. Dit programma richt zich op groepen van bedrijven, eventueel aangevuld met kennisinstellingen, die gezamenlijk een buitenlandse markt willen betreden. Daarbij wordt gewerkt vanuit een afgestemde strategie in plaats van losstaande activiteiten. Met economische diplomatie probeert de overheid handels- en investeringsbelemmeringen weg te nemen, zodat ondernemers kansen kunnen verzilveren.

PIB richt zich op Nederlandse bedrijven in de topsectoren Energie, Life Sciences & Health, Creatieve Industrie, Water, Agrofood, Tuinbouw en Uitgangsmaterialen, High Tech Systemen en Materialen (waaronder luchtvaart, Logistiek en Chemie) en op internationaliseringstrategieën die zich richten op specifieke landen (zogenoemde focuslanden).

Service menu right