Praat mee over het voorstel voor een duurzame varkenssector | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Praat mee over het voorstel voor een duurzame varkenssector

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 17 november 2021 | Gewijzigd op: 17 november 2021

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) heeft een voorstel gemaakt voor een duurzame varkenssector. Dit staat in het programma Onderzoek en Innovatie voor een duurzame varkenssector 2021-2027. POV stelt voor dat alle ondernemers in de sector meebetalen aan dit programma.

Wat vindt u hiervan? U kunt tot en met 26 november 2021 uw reactie geven.

Voorstel van de brancheorganisatie

POV wil alle ondernemers in de sector verplicht mee laten betalen aan het programma Onderzoek en Innovatie. Ook als u geen lid bent van de brancheorganisatie. Daarnaast moeten alle ondernemers zich hiervoor registreren en hun gegevens delen. De organisatie heeft de minister gevraagd om deze maatregel voor de sector algemeen verbindend te verklaren (AVV). AVV betekent onder andere dat een maatregel geldt voor alle ondernemers in een sector. Bent u benieuwd wat er in het programma Onderzoek en Innovatie staat? U vindt de Onderzoeks- en Innovatieagenda varkenssector op internetconsultatie.nl/varkenssector.

Wat vindt u hiervan?

U kunt reageren op voorstellen voor nieuwe wetten en regels. Dit gaat via een internetconsultatie. Bij een internetconsultatie wordt een concept van een wetsvoorstel op internet gepubliceerd. Daarna kan het publiek reageren. Op internetconsultatie.nl/varkenssector staat het voorstel van de brancheorganisatie. Hier stuurt u ook uw reactie op. U geeft uw mening over de verplichte betaling voor de eerste periode van het programma. Reageren kan tot en met 26 november 2021.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.