Service menu right

Promotie van bloembollen in de Verenigde Staten

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 21 januari 2020 | Gewijzigd op: 22 januari 2020

Op 17 januari 2020 tekenden Johan Maas (RVO) en Henk Westerhof (Royal Anthos) een contract voor het promotieprogramma Bulbs from Europe make you bloom. Voor dit programma krijgt Royal Anthos steun uit de Europese subsidieregeling Voorlichtings- en afzetbevorderingsacties van landbouwproducten.

Het programma in het kort

Het doel van het programma is om voorlichting te geven over de kwaliteit van Europese producten. Daarmee wil Royal Anthos de verkoop van Europese bloembollen in de Verenigde Staten verhogen. De begroting voor dit 3-jarige programma is € 1,95 miljoen. De Europese Unie financiert 80% hiervan en Royal Anthos 20%.

Over Royal Anthos

Royal Anthos is de Nederlandse vereniging van handelaren in bloembollen en boomkwekerijen. De leden van deze organisatie zorgen voor meer dan 85% van de wereldhandel in bloembollen. Ook zijn zij verantwoordelijk voor meer dan 90% van de export van bloembollen naar de Verenigde Staten.

Meer weten?

Wilt u ook subsidie aanvragen voor uw promotieprogramma? Binnenkort leest u meer over Voorlichtings- en afzetbevorderingsacties voor 2020 op onze website.