R&D-kosten verlagen? Vraag nu WBSO aan voor 2018

Meer artikelen
een WBSO ondernemer aan het werk

U kunt nu online een WBSO-aanvraag indienen voor 2018. Wilt u een deel van uw aanvraag graag offline voorbereiden? Gebruik dan de nieuwe projectformulieren (pdf). Het is niet meer mogelijk om WBSO aan te vragen via het offline aanvraagprogramma.

Andere wijzigingen die indienen gemakkelijker maken:

  • U kunt nu individuele projecten uit een vorige aanvraag kopiëren naar een nieuwe WBSO-aanvraag. Tot nu toe was het alleen mogelijk om de gehele vorige aanvraag te kopiëren, inclusief alle projecten;
  • In het aanvraagformulier heeft u meer ruimte om de technische vragen te beantwoorden;
  • De volgorde van de vragen is logischer.

Hoe kunt u voor 2018 WBSO aanvragen?

Maak gebruik van het online WBSO-aanvraagformulier in eLoket. Heeft u eerder WBSO aangevraagd? Dan staat uw oude WBSO-aanvraag voor u klaar in eLoket. Deze aanvraag kunt u aanpassen en zo geschikt maken voor de aanvraag voor 2018. Dit geldt ook voor de aanvragen die u mogelijk eerder indiende via het offline aanvraagprogramma.  

Offline uw aanvraag voorbereiden

Er zijn 3 nieuwe projectformulieren waarmee u uw aanvraag offline voor kunt bereiden. Kies het formulier dat bij uw type project past. U vindt de formulieren op mijn.rvo.nl onder ‘Aanvragen’.

Wanneer dient u uw aanvraag in?

Wilt u vanaf 1 januari 2018 gebruik maken van de WBSO, dien uw aanvraag dan uiterlijk 30 november 2017 in. Voor zelfstandigen is dit 1 januari 2018. Wij raden u aan om uw aanvraag zo snel mogelijk in te dienen, het liefst ruim voor 30 november. Zo vermijdt u de drukte op eLoket. Meer informatie over de indientermijnen leest u op de pagina ‘Aanvraaginformatie’.

Aanmelden gratis WBSO-webinar

Wilt u graag meer weten over de WBSO? Op donderdag 9 november van 16.00 tot 16.45 organiseert RVO.nl het gratis webinar 'Hoe verlaag ik mijn kosten voor R&D?' Hierin lichten RVO-adviseurs de mogelijkheden van de WBSO toe. U kunt hierna eenvoudig zelf WBSO aanvragen. Als u daarbij vragen heeft, helpen onze adviseurs u graag. Dit is kosteloos.
Meld u nu aan voor het webinar.

Handleiding WBSO 2018

Een uitgebreide toelichting op de WBSO leest u in de 'Handleiding WBSO 2018'. Lees deze handleiding goed voordat u uw aanvraag indient.

Service menu right