Ruimte voor kansen in Guinese wijken dankzij nieuwe bruggen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Ruimte voor kansen in Guinese wijken dankzij nieuwe bruggen

Meer artikelen
Brug met een bromfietser in Conakry Guinee
Gepubliceerd op: 30 april 2021 | Gewijzigd op: 30 april 2021

Guinee en Nederland gaan samen 5 bruggen bouwen in de steden Conakry en Coyah. Met hulp van het programma Ontwikkelingsrelevante Infrastructuurprojecten (DRIVE) worden stadswijken beter bereikbaar en krijgen inwoners meer kans op een baan en zelfontplooiing. Een opsteker voor de plaatselijke economie.

De kuststad Conakry ligt tussen zeearmen en ravijnen. Deze natuurlijke hindernissen vormen een lastige verbinding tussen de gebieden. De wijken liggen geïsoleerd van elkaar en de hoofdwegen bereiken is lastig en kost veel tijd. Ook zijn er geen aanvullende verbindingen over de diepe ravijnen, wat het in- en uitgaande verkeer in de weg zit.

De bouw van 5 bruggen verbindt wijken met elkaar en verbetert de bereikbaarheid. Het helpt ook de levensomstandigheden van de bewoners te verbeteren. De bruggen geven hen toegang tot banen, markten, ziekenhuizen en andere sociale voorzieningen.

Schenkingsovereenkomst

Het bruggenproject kwam mede tot stand met financiële steun van het DRIVE-programma. Op 21 april 2021 tekenden het Guineese ministerie van Economie en Financiën en de Nederlandse ambassade in Dakar hiervoor een schenkingsovereenkomst van € 30 miljoen. Samen met een lening van FMO is de financiering nu rond. De bouw van een veilige verbinding voor de bewoners van Conakry en Coyah kan beginnen.

De nieuwe bruggen en wegen maken deel uit van een groter mobiliteitsplan voor Conakry en Coyah. Het totale project kost ruim € 60 miljoen en is in 2024 klaar.

Meer informatie

Lees meer over het DRIVE-programma. Benieuwd naar andere DRIVE-projecten? Kijk dan op de website aiddata.rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.