Service menu right

Samen kunnen we coronacrisis in de zorgsector verlichten!

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 20 mei 2020 | Gewijzigd op: 20 mei 2020

In de strijd tegen het coronavirus zijn verschillende partijen in Nederland bezig om binnen de zorgsector nieuwe ideeën bij elkaar te brengen, nationaal en internationaal. Heeft u een techniek die bijdraagt aan de bestrijding van de coronacrisis? Doe dan mee.

Let op: Update 20 mei 2020: Het e-mailadres van LCH is gewijzigd. Het nieuwe adres is inkoop@lchulpmiddelen.nl.

Levert u medische apparaten of hulpmiddelen die de zorg- en welzijnssector juist nu extra ondersteunen? Of bent u een zorgverlener, op zoek naar oplossingen waarmee u de zorgtaken goed kan blijven uitvoeren in deze nieuwe realiteit? Doe dan mee met een van de nationale initiatieven van het 'Landelijk Consortium Hulpmiddelen' (LCH) of van het internationaal platform 'Zorg & Industrie samen tegen Corona'.

Nationaal: Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH)

LCH is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), samen met een team van professionals uit ziekenhuizen, academische centra, en leveranciers en producenten. Het LCH heeft als doel om verschillende medische hulpmiddelen waar een tekort aan dreigt te ontstaan, in te kopen zonder winstoogmerk. Op de website van het LCH vindt u informatie en instructies om uw aanbod en vernieuwende oplossingen te melden. U kunt ook direct mailen naar: inkoop@lchulpmiddelen.nl.

Internationaal: online platform

Het online platform 'Zorg & Industrie samen tegen Corona' wil de vele dringende en toekomstige noden uit de zorg- en welzijnssector matchen met het aanbod van bedrijven en onderzoeksinstellingen. Zowel in Nederland als in het buitenland. Ook overheden, organisaties en federaties nodigen wij uit om zich via dit platform aan te melden.
U kunt hier nuttige informatiebronnen en hulpmiddelen delen. Ook kunt u via dit platform gericht contact leggen en elkaar virtueel of telefonisch ontmoeten.

Het platform is opgezet door Flanders' Care samen met het Enterprise Europe Network (EEN). Het EEN is door de Europese Commissie opgezet om mkb'ers te ondersteunen bij internationale handel en innovatie. In Nederland is het EEN onderdeel van RVO.

Financiering

Het online platform biedt ook een overzicht van door internationale organisaties gefinancierde initiatieven voor ondernemers, onderzoekers en zorgprofessionals die werken aan de bestrijding van het coronavirus. Deze initiatieven vindt u op de informatiepagina van het platform.