Samenwerking brengt beweging in De Renovatieversneller | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Samenwerking brengt beweging in De Renovatieversneller

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 7 december 2020 | Gewijzigd op: 10 december 2020

Wooncorporaties Pré Wonen, Kennemer Wonen, Elan Wonen, Woonwaard, Intermaris, Parteon, Wooncompagnie en Stek sloegen in november 2020 de handen ineen. Zij tekenden de samenwerkingsovereenkomst Noord Hollandse duurzaamheidscoalitie (NHDC). Deze brengt opnieuw beweging in het vliegwiel De Renovatieversneller.

De wooncorporaties bezitten samen een woningvoorraad van ruim 100.000 huurwoningen. Met deze samenwerkingsovereenkomst bundelen zij nu de inkoop van de verduurzamingsopgaven van 1/3 van deze woningvoorraad.

Kosten dalen tot 15%

De corporaties verbeteren deze woningen op een manier dat er een netto warmtevraag van maximaal 70 kWh per m2 wordt behaald. De investerings- en onderhoudskosten dalen stapsgewijs tot maar liefst 15% over 5 jaar. Hierbij werkt NHDC nauw samen met De Renovatieversneller met als doel kennis en ervaring ook met andere coalities in Nederland uit te wisselen.

Noord-Hollandse duurzaamheidscoalitie (NHDC)

Met een gezamenlijk opdrachtgeverschap willen de corporatie grote aantallen van verduurzamingsvraagstukken realiseren. Dat is het centrale thema voor alle betrokken wooncorporaties. Doel hiervan is de markt uit te dagen tot het komen van innovatie en verhoging van kwaliteit bij gelijktijdige kostendaling. Maar ook tot het komen van een capaciteitsgarantie. Innovaties ontstaan zowel door de toe te passen technieken als door procesverbetering.

De Renovatieversneller

De Renovatieversneller is een meerjarig landelijk ondersteuningsprogramma dat begeleiding, kennis en subsidie biedt aan wooncorporaties en -aanbieders. Partijen die samenwerken om huurwoningen sneller, beter en betaalbaar te verduurzamen. Zo komt een beweging op gang die bijdraagt aan een beter klimaat.

Meer weten?

De Renovatieversneller (programma)
Nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend (originele artikel)
NHDC
Renovatieversneller (subsidieregeling)

 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.