Service menu right

Schoolfruit en -groentenregeling bijna open

Meer artikelen
Schoolfruit
Gepubliceerd op: 31 mei 2019 | Gewijzigd op: 31 mei 2019

Bent u groenten- en fruitleverancier? En wilt u de komende 2 schooljaren bij meer dan 300 scholen schoolfruit en -groenten leveren? Dan kunt u vanaf 14 juni 2019 een erkenning bij ons aanvragen. Hiermee kunt u subsidie krijgen om 20 weken per schooljaar 3 stuks fruit en groenten per week te leveren. Zo helpt u mee leerlingen meer fruit en groenten te laten eten.

Erkenning aanvragen

De erkenning voor de schooljaren 2019-2020 en 2020-2021 vraagt u aan via mijn.rvo.nl van 14 juni tot en met 5 juli 2019. Maximaal 8 leveranciers krijgen een erkenning. Melden meer dan 8 leveranciers zich aan en voldoen die ook allemaal aan de voorwaarden voor een erkenning? Dan gaan wij loten.

Veranderingen in 2019

Dinsdag 28 mei 2019 heeft het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de Regeling schoolfruit, -groenten en -melk 2019 gepubliceerd in de Staatscourant. Deze regeling is op een aantal punten anders dan de jaren hiervoor, namelijk:

 • Goedkeuring leveringsplan

  Om een erkenning te krijgen voor de komende 2 schooljaren moet de minister uw leveringsplan goedkeuren.

 • Erkenning voor 2 schooljaren

  U vraagt dit jaar een erkenning aan voor 2 schooljaren in plaats van 1 schooljaar. Dit scheelt administratie en u kunt het tweede schooljaar eerder beginnen met het leveren.

 • Samenstelling porties

  Het percentage groenten in de porties is dit jaar verhoogd van minimaal 10% naar minimaal 20% per schooljaar. Het minimale gewicht van de porties per week is dit jaar 300 gram in plaats van 240 gram.

 • Deelname Voortgezet Speciaal Onderwijs

  Naast basisscholen kunnen ook scholen voor Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) zich het komende schooljaar inschrijven voor deelname aan de regeling Schoolfruit en -groenten.

Meer weten?

Meer informatie over de regeling Schoolfruit en -groenten vindt u op onze informatiepagina.