Schoolmelkprogramma beoordeeld met een 7,2

Meer artikelen
Witte koe rent in de wei

Gepubliceerd op: 5 november 2018 | Gewijzigd op: 5 november 2018

Scholen kunnen zich jaarlijks aanmelden voor het schoolmelkprogramma. Met deze subsidie van de Europese Unie betalen ouders minder voor een abonnement op schoolmelk. Ruim 600 scholen hebben een enquĂȘte ingevuld over het programma in schooljaar 2017-2018.

Uitkomsten evaluatie

Scholen zijn enthousiast over het schoolmelkprogramma, zij geven het gemiddeld een 7,2. Het stimuleren van gezond drinken is een van de belangrijkste redenen om mee te doen. Ook is het gemak voor de ouders en scholen een pluspunt, de melk is gekoeld en staat klaar op school.

Scholen vinden het wel jammer dat er weinig keuzes zijn in het programma, zij willen graag een uitbreiding van het assortiment melkproducten.

Het schoolmelkprogramma

Met het schoolmelkprogramma krijgen basis- en middelbare scholen subsidie waardoor zij melkproducten goedkoper kunnen aanbieden aan hun leerlingen. Ouders kunnen hierop een abonnement nemen, met deze subsidie zijn de kosten hiervoor lager. Erkende leveranciers leveren de producten aan de scholen. Hiermee wil de Europese Unie de consumptie van gezonde producten stimuleren bij kinderen.

Wilt u meer weten over de Schoolmelkregeling? U leest het op onze informatiepagina Schoolmelkregeling.

Service menu right