SDE+ najaar 2019 - transportindicatie netbeheerder nodig

Meer artikelen
Windenergie
Gepubliceerd op: 2 juli 2019 | Gewijzigd op: 03 juli 2019

In verschillende delen van Nederland staat het elektriciteitsnet onder druk. Dit heeft consequenties voor SDE+ aanvragers. Om toekomstige problemen met transportcapaciteit beter te kunnen ondervangen, wordt de regelgeving SDE+ najaar 2019 gewijzigd.

Transportindicatie netbeheerder

Wilt u een aanvraag SDE+ najaar 2019 indienen? Dan moet u een transportindicatie van de netbeheerder meesturen, waaruit blijkt dat transportcapaciteit beschikbaar is voor de locatie waarvoor u aanvraagt.

Indicatie, geen garantie

Een transportindicatie betekent niet dat u gegarandeerd kunt aansluiten op het elektriciteitsnet en energie kunt leveren. U blijft zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van het contract dat aansluiting en transport op het elektriciteitsnet mogelijk maakt.

Meer kansrijke SDE+ projecten

De verwachting is dat hierdoor meer kansrijke projecten een aanvraag indienen. Bovendien voorkom je hiermee dat onnodig subsidiegeld in projecten blijft die uiteindelijk niet realiseren.

Transportindicatie aanvragen

Aan de transportindicatie wordt momenteel gewerkt. Aanvragen is nu nog niet mogelijk. Houdt de SDE+ website in de gaten voor meer informatie.

Meer weten?

Kamerbrief - Gevolgen van het gebrek aan netcapaciteit voor duurzame elektriciteitsprojecten 28-06-2019

Service menu right