Service menu right

Slimme oplossingen voor anderhalvemetersamenleving: een technologieverkenning

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 16 oktober 2020 | Gewijzigd op: 16 oktober 2020

COVID-19 blijft voorlopig onder ons. Inschattingen over het verloop van deze pandemie lopen behoorlijk uiteen. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in de stad. Om gemeenten te helpen met het toepassen van technologische oplossingen in combinatie met andere maatregelen heeft FME een technologieverkenning uitgevoerd.

De verkenning laat zien dat slimme 1,5m technologieën nu al beschikbaar zijn. Zo is het al mogelijk om met algoritmen geluidsgolven te visualiseren en deze om te zetten naar ‘heat maps’ waarop drukte, inclusief ontwikkeling door de tijd, visueel te maken is. Daarnaast maken bedrijven slimme draagbare apparaten die je een seintje geeft wanneer een persoon dichter dan 1,5 meter bij je staat of zit. Deze én andere technologieën zijn terug te vinden in de technologieverkenning. Belangrijk is dat de overheid deze technologie gaat toepassen om de anderhalvemetersamenleving mogelijk te maken.

FME deed de technologieverkenning in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en in samenwerking met gemeenten, bedrijven en overige organisaties.

Lees meer op fme.nl.