Service menu right

Social Enterprise NL en ImpactCity naar Europese finale EEPA

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 20 juli 2020 | Gewijzigd op: 30 juli 2020

Social Enterprise NL en ImpactCity Den Haag vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) 2020. In november nemen zij het op tegen de meest originele en succesvolle initiatieven van overheden en publiek-private partnerschappen uit de EU. 

Dit jaar was de Nederlandse voorronde een schriftelijke ronde. Op 20 juli werden de 2 winnaars bekendgemaakt. 

De kandidaten

Social Enterprise NL is een landelijke netwerkorganisatie en aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers die ondernemen om de wereld te verbeteren met geld als middel, niet als doel. De 405 leden maken gebruik maken van workshops en groeiprogramma’s en ontvangen ondersteuning van coaches. Social Enterprise NL zorgt voor zichtbaarheid en publiciteit, betere wet- en regelgeving en activering van stakeholders op gemeentelijk, regionaal en nationaal niveau. 

Als ImpactCity laat Den Haag zien hoe sociale impact en succesvol zakendoen hand in hand gaan. Ofwel; doing good & doing business. Met het programma is fors geïnvesteerd in een concurrerend ecosysteem dat innovatieve pioniers en ondernemers die werken aan innovaties voor een betere wereld in staat stelt snel te kunnen groeien en op te schalen. Onder meer door toegang te bieden tot de juiste netwerken en kapitaal. Mooie voorbeelden zijn ImpactFest als grootste impact meetup van Europa en Startup in Residence.

Aandacht voor maatschappelijke impact belangrijk

Juryvoorzitter Pieter Waasdorp, directeur Ondernemerschap, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat over de winnaars: "We hebben deze 2 inspirerende projecten genomineerd, die laten zien hoe belangrijk aandacht voor maatschappelijke impact is en hoe je sociaal ondernemerschap een boost geeft. We zijn verheugd om deze projecten de kans te geven zich op Europees niveau te presenteren en denken dat ze een grote kans maken om in Europa te winnen."

Finale in Berlijn

Eind november wordt tijdens de finale in Berlijn bekend of de Nederlandse projecten één van de Awards weten te winnen.

Innovatie stimuleren en belonen  

De EEPA is een initiatief vanuit de Europese Commissie en is bedoeld om initiatieven die ondernemers ondersteunen of faciliteren nu eens zelf in het zonnetje te zetten. Daarmee erkent en beloont de Commissie de successen van partijen die met creatieve en inspirerende initiatieven ondernemerschap stimuleren. Dat zijn (decentrale) overheden, kennisinstellingen, scholen, publiek-private samenwerkingsverbanden. De Europese Commissie organiseert de Awards al meer dan 10 jaar.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Awards of de verkiezing? Ga dan naar onze EEPA-informatiepagina.