Staatssteungrens bij aanvraag Q2 soms in zicht | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Staatssteungrens bij aanvraag Q2 soms in zicht

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 9 juli 2021 | Gewijzigd op: 12 juli 2021

Sommige bedrijven komen bij de aanvraag van TVL Q2 2021 aan de grens van de maximale staatssteun. Bedrijven moeten bij hun aanvraag zelf inschatten of ze over deze grens heen gaan. Wij toetsen ook of aanvragen onder de staatssteungrens blijven.

Een ondernemer mag in totaal niet meer dan € 1.800.000 aan overheidssteun ontvangen. Dit is vastgelegd in de ‘Tijdelijke kaderregeling inzake staatssteun ter ondersteuning van de economie vanwege de huidige COVID-19-uitbraak’ (PbEU 2020, C 91 I).

Mkb en grote ondernemingen

Ondernemingen die een groep vormen mogen gezamenlijk niet meer dan de staatssteungrens ontvangen. Dit geldt voor mkb’ers en voor de grote ondernemingen.

Lager maximum voor paar sectoren

Voor de visserij- en aquacultuursector en de primaire productie van landbouwproducten gelden andere maximale bedragen. Voor visserij- en aquacultuur geldt een maximum van € 270.000 overheidssteun. Voor de primaire productie van landbouwproducten is dat € 225.000.
 

Wat als het maximum is bereikt?

Is de maximale staatssteun bereikt met TVL Q2 2021? Dan wijzen wij de aanvraag voor TVL Q3 af als op het moment van beoordeling blijkt dat de grens is overschreden. Als de subsidieaanvraag in Q2 of Q3 tegen deze grens aankomt, stellen we de subsidie naar beneden bij tot het maximaal toegestane bedrag.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.