Start-up nu marktleider met slimme test voor zonnepanelen

Meer artikelen
EternalSun - testmachine zonnepanelen
De Delftse start-up - Eternal Sun - ontwikkelde een testmachine voor zonnepanelen. De innovatieve technologie bleek een gat in de markt. Binnen enkele jaren wist de start-up uit te groeien tot een internationaal toonaangevende speler in een groeiende markt.
 
Een passende investeerder, subsidie van de Topsector Energie van RVO.nl en een succesvolle overname droegen bij aan het succes.
 

Overname concurrent

In de beginjaren had Eternal Sun als technologie start-up nog niet breed toegang tot de markt. “We wilden extra investeringen doen om op te schalen.” Eind 2014 kwam Eternal Sun in contact met een Belgisch familiefonds. Dit fonds bracht strategische en bedrijfskundige kennis en ervaring in.
 
Met steun van de investeerder kon Eternal Sun in 2016 een Amerikaanse concurrent overnemen. "Daarmee kregen we toegang tot de mooiste klanten wereldwijd. We zijn nu een belangrijke speler in de markt."
 

Sales- en serviceorganisatie

De marktpositie is niet alleen te verklaren door de unieke technologie van Eternal Sun. “Onze investeringen in onze sales- en serviceorganisatie zijn misschien wel net zo groot als onze technologische investeringen. Er is veel tijd gestoken in het salesproces, customer needs en marktsegmentatie om passende proposities te ontwikkelen.
 
Daarnaast gebruiken we onze kennis en meetgegevens voor andere type klanten.” Een belangrijke succesfactor is volgens Roest ook de focus die je als ondernemer hebt. “Richt je op producten en diensten waar nu vraag naar is en maak die beter. Blijf bij je kern.”
 

Meer weten?

Service menu right