Subsidie Jonge vissers open op 2 januari 2018

Meer artikelen
Visser repareert visnet

Bent u visser en jonger dan 40 jaar? En wilt u voor het eerst een vissersvaartuig aanschaffen? Dan kunt u hiervoor in 2018 subsidie krijgen. Het gaat om subsidie voor de aanschaf van het vissersvaartuig en de inventaris van het vissersvaartuig.

Aanvragen

De subsidie Jonge vissers vraagt u aan van 2 januari tot en met 27 december 2018. U mag het vissersvaartuig aanschaffen nadat u subsidie heeft aangevraagd. Houd er wel rekening mee dat u alleen subsidie ontvangt als wij uw aanvraag goedkeuren. Om in aanmerking te komen mag u dus geen verplichtingen zijn aangegaan vóór de aanvraag.

Hoeveel subsidie

Voor deze subsidie is € 350.000 beschikbaar. U krijgt maximaal 25% van de kosten, die onder de subsidie vallen, vergoed. Het subsidiebedrag is maximaal € 75.000. Financiering voor deze subsidie komt uit het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV).

Volgorde van binnenkomst bepalend

Bij deze subsidie is de volgorde van ontvangst van de volledige aanvragen bepalend voor wie subsidie krijgt. Wie het eerst komt, het eerst maalt. We beschouwen de aanvraag als ontvangen op de dag dat de volledige aanvraag bij ons binnen is.

Meer informatie

Lees welke kosten u met deze subsidie vergoed kunt krijgen op onze informatiepagina Jonge vissers 2018 .

Service menu right