Subsidie voor innovatieprojecten aquacultuur open op 2 juli

Meer artikelen
Mosselzaadkwekerij

Wilt u een project uitvoeren dat gericht is op het stimuleren van de duurzame ontwikkeling van aquacultuur? U kunt vanaf 2 juli subsidie aanvragen voor het uitvoeren van innovatieprojecten.

Aanvragen

U kunt de subsidie Innovatieprojecten aquacultuur van 2 juli tot en met 10 september 2018, uiterlijk om 17.00 uur, aanvragen. Een aquacultuuronderneming of deelnemers van een samenwerkingsverband voor aquacultuurondernemingen kunnen de subsidie aanvragen.

Hoeveel subsidie

Voor deze subsidie is € 3 miljoen beschikbaar. Het maximale subsidiepercentage is afhankelijk van het type onderneming. Bent u een mkb-onderneming? Dan kunt u maximaal 50% van de subsidiabele kosten ontvangen. Bent u geen mkb-onderneming? Dan kunt u maximaal 30% van de subsidiabele kosten ontvangen. Per innovatieproject ontvangt u maximaal € 500.000 subsidie.

Bespreek uw projectidee

Heeft u interesse in de subsidie Innovatieprojecten aquacultuur? En weet u op basis van de informatie nog niet zeker of uw projectidee in aanmerking komt voor deze subsidie? U kunt uw projectidee naar ons toesturen om dit te laten bekijken.

Stuur een e-mail naar visserijsubsidies@rvo.nl. Vermeld in uw e-mail alvast uw projectidee, het conceptvoorstel, uw vragen en uw telefoonnummer. Wilt u een afspraak maken? Geef dit dan aan in uw e-mail. De afspraak vindt plaats op onze vestiging in Den Haag (Prinses Beatrixlaan 2). Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met u op om een afspraak in te plannen.

Projecten met de hoogste rangschikking

Wij beoordelen uw aanvraag volgens de tenderprocedure. Dit betekent dat alle aanvragen die op tijd zijn ingediend met elkaar concurreren voor het beschikbare budget. Met vooraf opgestelde selectiecriteria rangschikken we de ingediende projecten. Hierbij kijken we in hoeverre uw project voldoet aan de doelstelling van deze subsidie. Het budget gaat naar de projecten met de hoogste rangschikking.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de subsidie? Lees het op onze informatiepagina Innovatieprojecten aquacultuur 2018.

De subsidie wordt gefinancierd uit het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV).

Service menu right