TeamNL Tokyo Expo: Olympisch zakendoen met Japan | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

TeamNL Tokyo Expo: Olympisch zakendoen met Japan

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 22 juli 2021 | Gewijzigd op: 27 juli 2021

Hoewel de Nederlandse sporters net zijn begonnen met de Olympische Spelen in Tokio, zijn Nederlandse ondernemers sinds juni al actief bij de Rangaku Now TeamNL Tokyo Expo. Een evenement op olympisch niveau, waar zakelijk Nederland zich presenteert bij Japanse handelspartners.

Tijdens de expo is er aandacht voor vraagstukken op het gebied van voeding, cultuur, hightech innovatie en vitaliteit. Sport kan helpen om Nederland en onze bedrijven internationaal te presenteren. Met en door sport presenteren we de onderwerpen van dit moment op een innovatieve manier.

De online expo is niet alleen bedoeld voor partners van de Nederlandse sportsector, maar ook breder voor Nederlandse internationale handelspartners. Hier komen Nederlandse bedrijven, partners, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen online samen met hun Japanse handelspartners.

Succesvolle evenementen

Tot nu toe trokken de 18 succesvolle online evenementen meer dan 1600 bezoekers. Ook minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat maakten een online bezoek. Maar ook olympische sporters zoals drievoudig olympisch judokampioen Edith Bosch en drievoudig wereldkampioen zeilen Marcelien de Koning. De Koning is als eerste TeamNL 'chef de emission' aangetrokken om te kijken hoe de sportwereld, de Spelen en TeamNL duurzamer gemaakt kunnen worden.

U kunt nog de volgende online bijeenkomsten bijwonen:

  • Social Urban Innovations – 19 en 29 juli
  • Finale van het Wetskills project – 5 augustus
  • Smart Industry – 19 augustus
  • Gamechanger project van NOC*NSF – 19 augustus

Wilt u met één of meer bijeenkomsten meedoen? Meld u aan op de site van TeamNL Tokyo Expo of stuur een mail naar sport@rvo.nl.

Rangaku Now Nederland - Japan

Rangaku - ook wel 'Dutch learning' - was een samenwerkingsvorm (1641-1853) tussen Nederland en Japan. Nederland bracht toen westerse medische kennis en technologie naar Japan. Nu gaat deze samenwerking verder onder het thema van de TeamNL Expo 'Rangaku Now'. Het delen van kennis staat daarbij centraal. Bekijk de promotievideo op YouTube.

Innovatie Parade tijdens TeamNL Expo

De expo loopt door tot en met de Paralympische Spelen. Een van de activiteiten is een digitale Innovatie Parade in de vorm van een digitaal pop-up boek. Hier worden – aan de hand van innovatieve voorbeelden – producten, processen en diensten gepresenteerd die zijn ontstaan door de samenwerking tussen het Japanse en Nederlandse bedrijfsleven.

Meer informatie

Meldt u zich gratis aan op de site van TeamNL Tokyo Expo voor meer informatie over dit online evenement.

Wilt u zakendoen in Japan of bent u op zoek naar zakenpartners ergens anders op de wereld? Lees dan hoe de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland u kan helpen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.