Service menu right

Tegemoetkoming: 2e uitbreiding voor extra SBI-codes

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 7 april 2020 | Gewijzigd op: 05 juni 2020

Het kabinet heeft op 7 april besloten om de TOGS-regeling nogmaals aan te vullen. Daardoor hebben diverse contactberoepen, zoals tattooshops, toegang tot de TOGS-regeling. Ook zijn kleinere mkb-winkeliers in de food, dienstverlening zoals taxi’s, praktijken van onder andere tandartsen, fysiotherapeuten en toeleveranciers van eet-en drinkgelegenheden of (culturele) evenementen toegevoegd.

De bijbehorende SBI-codes zijn nu bekend. U vindt ze in de bijlage. De pagina Vastgestelde SBI-codes en de zoektool SBI-codes zijn hierop aangepast (update 8 april 2020, 16:15 uur).

Toegevoegde ondernemers kunnen vanaf 15 april 2020 gebruik maken van de verruimde TOGS.

Meer weten?

Kamerbrief TOGS en aanvullende maatregelen financiering bedrijven

Veelgestelde vragen over de uitbreiding van de SBI-codes

 1. Waar vind ik mijn SBI code?
  U kunt de SBI-codes van uw hoofd- en nevenactiviteiten opvragen bij de KVK.
  • Als eenmanszaak kunt u uw gegevens gratis bekijken op de website van KVK.
  • Als u de KVK HR app download kan u uw gegevens inzien en daar ziet u ook welke SBI-code u heeft.
  • U kunt ook gebruiken maken van onze zoektool SBI-codes.

   In het Uittreksel Handelsregister van uw KVK-inschrijving staat de SBI-code van uw hoofdactiviteit. U kunt meerdere (neven)activiteiten hebben. De hoofdactiviteit is altijd de bovenste code. Kijk bij de voorwaarden welke SBI-code u kunt gebruiken om in aanmerking te komen.
 2. Waarom staat mijn SBI-code er niet tussen?
  Niet alle SBI-codes zijn vastgesteld om in aanmerking te komen voor de TOGS-regeling. Het ministerie van EZK heeft de lijst vastgesteld, inclusief de uitbreiding. Komt u niet in aanmerking, dan heeft het kabinet andere maatregelen. Zie veelgestelde vragen over financiële regelingen op rijksoverheid.nl en kvk.nl/corona.
   
 3. Mijn SBI-code staat verkeerd/klopt niet bij de KvK, wat moet ik doen?
  Heeft u recht op de Tegemoetkoming schade COVID-19, maar staat u onder een andere SBI-code geregistreerd in het Handelsregister? Dan kunt u dit bij ons melden. Gebruik hiervoor het formulier Melding niet-aansluitende SBI-code. Geef hierin aan welke SBI-code u nu heeft en welke SBI-code u meent te moeten hebben.
   
 4. Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze regeling?

  Uw bedrijf komt in aanmerking als uw hoofd- of 1 van uw nevenactiviteiten op 15 maart 2020 geregistreerd stonden onder een van de vastgestelde SBI-codes. Op onze website staan de voorwaarden waar u (verder) aan moet voldoen. Als u niet voldoet aan 1 van de voorwaarden, komt u niet in aanmerking voor de TOGS-regeling.

 5. Komt mijn bedrijf in aanmerking voor deze tegemoetkoming?
  Uw bedrijf komt in aanmerking als uw hoofd- of 1 van uw nevenactiviteiten op 15 maart 2020 geregistreerd stonden onder een van de vastgestelde SBI-codes. Ook moet u aan de andere voorwaarden voldoen. Als u niet voldoet aan 1 van de andere voorwaarden, komt u niet in aanmerking voor de TOGS-regeling.
   
 6. Welke regelingen zijn er nog meer?
  Andere regelingen die RVO uitvoert, vindt u in onze subsidiewijzer. Voor overige steunmaatregelen zie veelgestelde vragen over financiële regelingen op rijksoverheid.nl en kvk.nl/corona.
   
 7. Komen er nog meer regelingen als de crisis langer duurt?
  Dat is mogelijk, het kabinet bepaalt dit.
   
 8. Ik heb meerdere bedrijven: kan/moet ik meerdere keren aanvragen indienen?
  Als u meerdere bedrijven met verschillende KVK-nummers heeft en u voldoet aan de voorwaarden, dan kan dat. Voor meerdere vestigingen van 1 bedrijf geldt dit niet. De tegemoetkoming is eenmalig € 4.000 per onderneming. De tegemoetkoming is dus niet per vestiging.
   
 9. Wanneer kan ik aanvragen?
  De TOGS-regeling staat open voor aanvragen in de aangewezen sectoren (eerste lijst van 27 maart + uitbreiding non-food per 29 maart). Voor de 2e uitbreiding volgt openstelling vanaf 15 april.

 

Download: