Service menu right

Tegemoetkoming Vaste Lasten stand van zaken

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 28 juli 2020 | Gewijzigd op: 28 juli 2020

Sinds de opening van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) op 30 juni heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ruim 21.800 aanvragen van ondernemers ontvangen. Hiervan zijn er inmiddels al ruim 16.800 aanvragen (€ 220 miljoen) toegekend. De subsidie is een tegemoetkoming van maximaal 50% van de vaste lasten voor de periode juni tot en met september.

Om ondernemers die door de coronamaatregelen minder omzet hebben zo snel mogelijk te ondersteunen, voert RVO de regeling met spoed uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

Uitbreiding regeling

Bij de invoering van de noodpakketten houden we voortdurend de actualiteit en situatie in de gaten en doen indien nodig aanpassingen en toevoegingen. Zo ook nu bij de TVL. Op basis van recente informatie heeft de staatssecretaris besloten dat de TVL-regeling wordt uitgebreid met de luchtballonvaarders. Houd voor meer informatie onze website in de gaten.

Hulp bij aanvragen TVL

Wij helpen ondernemers met hun vragen over de TVL. Zij kunnen telefonisch contact met ons opnemen, een e-mail sturen of gebruikmaken van de livechat. Een team klantmedewerkers staat op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur voor hen klaar. Zij geven zo nodig extra uitleg en ondersteunen ondernemers bij hun aanvraag.

Aanvragen kan tot en met 30 oktober

Ondernemers die aan de voorwaarden voldoen, kunnen tot en met 30 oktober 2020 17:00 uur een aanvraag indienen.

Meer weten?