Tips voor snelle uitbetaling van de definitieve subsidie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Tips voor snelle uitbetaling van de definitieve subsidie

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 9 juni 2021 | Gewijzigd op: 10 juni 2021

Na afloop van een subsidieperiode vragen wij ondernemers naar de werkelijke omzet. Hiermee berekenen we de definitieve subsidie. Vaststellingsverzoeken lopen vertraging op als we om ontbrekende informatie moeten vragen. Wat het meest voorkomt, is dat ondernemers het bedrag van hun omzet vermelden, maar hiervan geen bewijs toevoegen. Het opvragen van bewijs kost tijd. Wie vervolgens niet alsnog bewijsstukken aanlevert, moet het ontvangen voorschot terugbetalen.

Bewijs voor de omzet

Ondernemers kunnen de volgende stukken uploaden om de omzet bij de vaststelling te onderbouwen:

  1. btw-aangiftes van de subsidieperiode (en de referentieperiode als de omzet verschilde van de aanvraag), of
  2. een duidelijke uitdraai uit het boekhoudprogramma van de omzet: bedrijfsnaam, het bedrag van de omzet en de periodes moeten goed zichtbaar zijn, of
  3. een goedgekeurde en gedeponeerde jaarrekening.

Omzet zonder btw

Wat we ook veel tegenkomen bij de vaststelling, is dat ondernemers omzetcijfers doorgeven inclusief btw. Onder omzet verstaan wij alle inkomsten zonder btw. Als de btw is meegeteld bij de omzet, moeten we een nieuwe berekening van het subsidiebedrag maken. Dit kost tijd en leidt soms tot een lager subsidiebedrag.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.