Toestemming tot het aanzuren van wijn 2017

Meer artikelen
Westlandse druif wit

Nederlandse wijnbouwproducenten mogen de wijnproductie van 2017 aanzuren. Hiervoor hadden zij een verzoek ingediend.

U mag wijn aanzuren tot een maximum van 2,50 gram per liter, uitgedrukt in wijnsteenzuur, ofwel 33,3 milli-equivalent per liter. Het aanzuren vindt plaats op basis van bijlage VIII, C van de Verordening (EU) 1308/2013.

Afbouw zuurgehalte druif

Door de weersomstandigheden bloeide de druif eerder en korter in juni en juli dit jaar. De rijping van de druiven ligt daarom 2 weken voor op eerdere jaren.

Door de relatief warmere nachten daalt het zuurgehalte in de druif sneller en is aanzuren gewenst. Ook het gebruik van vlieszakjes of netten tegen de Suzukii vlieg leidt tot afbouw van zuur.

Meer informatie

Lees meer over het aanzuren van wijn op de pagina Regeling wijn en olijfolie - wijnbewerkingen melden.

 

Service menu right