TONK onder de aandacht | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

TONK onder de aandacht

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 4 mei 2021 | Gewijzigd op: 04 mei 2021
Zelfstandigen met een werkende partner die door corona omzetverlies lijden, kunnen hun vaste lasten niet altijd meer (helemaal) betalen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld flexwerkers die geen recht hebben op een uitkering. Zij vallen buiten de TVL en andere steunmaatregelen. Daarom is er sinds maart de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Een regeling die meer bekendheid nodig heeft.
 

Via de gemeente

Met deze regeling helpen gemeenten deze groep woonlasten te betalen. Demissionair minister Koolmees (Sociale Zaken) merkte maandag op dat de TONK nog nauwelijks is aangevraagd. Het ministerie heeft er een bedrag van € 260 miljoen voor uitgetrokken. Aanvragen moet bij de gemeente zelf en niet via RVO. 

 

Welke ondersteuning is er nog meer?

Naast de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor ondernemers, zijn er diverse andere regelingen. Zo heeft het kabinet ook de NOW-regeling voor vergoeding van de loonkosten en de TOZO-regeling voor zelfstandig ondernemers verlengd. Op rijksoverheid.nl staat een overzicht van alle steun voor ondernemers.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.