Turkije lanceert programma om buitenlandse onderzoekers aan te trekken

Meer artikelen
turkije programma onderzoeker

In samenwerking met de Europese Commissie financiert de Turkse Nationale Wetenschapsraad TÜBITAK een 5-jarig programma om getalenteerde buitenlandse onderzoekers aan te trekken: Co-Funded Brain Circulation Scheme 2 (CoCirculation2). Met dit programma wil Turkije in totaal 100 buitenlandse onderzoekers uitnodigen, die voor een periode van 24 maanden in Turkije hun onderzoek voortzetten. Dit kan aan een universiteit zijn, maar ook bij een bedrijf. Het programma biedt kansen voor Nederlandse wetenschappers.

Het doel van het programma is om bij te dragen aan de carrièreperspectieven en de ontwikkeling van internationale netwerken van onderzoekers. Het programma ontvangt subsidie via het Europese Horizon 2020-programma en werkt via 4 'calls for proposals'. De geselecteerde onderzoekers krijgen een brutosalaris van € 5.050. Er is geen beperking als het gaat om het onderwerp van de onderzoekers. Binnen het programma is ook ruimte om het onderzoek 6 maanden buiten Turkije uit te voeren. Er is apart budget voor onderzoeksuitgaven, netwerken en het volgen van trainingen. De eerste call for proposal is open en sluit op 31 oktober 2018.

Interesse om mee te doen? De website van het Co-Funded Brain Circulation Scheme 2 biedt meer informatie over de call en het programma.

Het IA-netwerk in Turkije

Het Turkse CoCirculation2-programma biedt kansen aan Nederlandse onderzoekers om hun carrière verder te ontwikkelen op internationaal niveau. Het IA-netwerk rapporteert over innovatieve kansen - zoals deze - in opdracht van het ministerie van Economische Zaken & Klimaat. Het netwerk verbindt kennis over internationale innovatieve ontwikkelingen en daaraan gerelateerde trends aan Nederlandse bedrijven, kennisinstituten en overheden.

Bron:  Innovatie Attaché Netwerk

Service menu right