TVL bijna beschikbaar voor grote ondernemingen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

TVL bijna beschikbaar voor grote ondernemingen

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 30 april 2021 | Gewijzigd op: 30 april 2021

Het mkb kon al de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q1 2021 aanvragen. Grote ondernemingen – oftewel niet-mkb - kunnen dit begin mei ook.

Een grote onderneming heeft meer dan 250 werknemers. Óf minder dan 250 werknemers, maar dan wel met een jaaromzet van meer dan € 50 miljoen en een jaarbalans van meer dan € 43 miljoen.

Wel of geen grote onderneming

Ondernemers die twijfelen of ze een grote onderneming zijn, kunnen de mkb-toets doen. Wie niet ‘slaagt’ voor de toets, is een grote onderneming.

Voorwaarden aan aanvraag

Een grote onderneming moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag het maar 1 aanvraag doen. Ook als de onderneming onderdeel is van een groep verbonden ondernemingen (concern). Eén onderneming doet dan de TVL-aanvraag voor de gehele groep. De verbonden ondernemingen geven hiervoor toestemming aan de subsidieaanvrager.

Afzonderlijke bedrijfsonderdelen met een eigen rechtspersoon (BV, NV, vereniging, stichting of coöperatie) en eigen inschrijving in het Handelsregister mogen niet apart TVL aanvragen.

Op de onze pagina Grote ondernemingen staat uitgebreid beschreven wat een onderneming (of groep verbonden ondernemingen) nodig heeft voor een aanvraag.

Meer informatie

Op onze site vindt u uitgebreide informatie over het aanvragen van TVL Q1 2021 en de voorwaarden aan uw aanvraag.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.