TVL: hoe ver zijn we op 19 juli? | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

TVL: hoe ver zijn we op 19 juli?

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 19 juli 2021 | Gewijzigd op: 19 juli 2021

Sinds de openstelling van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) zijn ruim 287.000 aanvragen gedaan. Wekelijks laten we zien hoeveel daarvan we hebben afgehandeld. En welke bedragen we hebben toegekend.

In het dashboard is te zien hoeveel aanvragen in totaal en per TVL-openstelling zijn gedaan. Ook is meteen te zien hoeveel aanvragen we toekenden of moesten afwijzen. En hoeveel toegekende subsidies we definitief hebben vastgesteld.

Meer uitleg

Bij elke TVL-openstelling geven we een toelichting. Bij het aantal aanvragen, bij het aantal vaststellingen en bij de na- en terugbetalingen.

Kan een ondernemer een te veel betaald voorschot niet in één keer terugbetalen? Dan bieden we een betalingsregeling aan die bij hem past.

Tussenstand TVL Q2

Op dit moment hebben we van de 35.627 TVL Q2 aanvragen 17.205 toegekend, voor een bedrag van 224 miljoen. Sinds de eerste dag met ruim 8.000, nam het aantal aanvragen de afgelopen weken geleidelijk toe tot de 35.627 van vandaag. Iedere maandag geven we in het dashboard weer hoeveel aanvragen we de week ervoor (maandag tot en met zondag) hebben behandeld.

Het verlenen van de eerste subsidies voor TVL Q2 2021 duurt wat langer dan bij de vorige TVL-periodes. Dit kwam omdat we de nodige controles moeten doen. Maar vooral ook omdat zowel startende- én grote ondernemingen als mkb'ers nu tegelijkertijd kunnen aanvragen. En we moeten controleren of ondernemers niet over het maximum van de staatssteun komen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.